Βαρουφάκης: «Πώς θα πετύχετε φοροελαφρύνσεις και τήρηση των δεσμεύσεων παράλληλα;»

Για ιδιότυπο μνημονιακό λαϊκισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στην συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις. Όπως είπε, η κυβέρνηση φάσκει και αντιφάσκει όταν ανακοινώνει φοροελαφρύνσεις από τη μία και τήρηση των δεσμεύσεων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από την άλλη.

Δίνετε υποσχέσεις για μέτρα, που απαιτούν ρήξη με τους δανειστές την οποία, όμως, δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε, τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, παραλληλίζοντας την τακτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με αυτή που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε πολλές φορές πυρά κατά των πρώην συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, για τον οποίο όπως τόνισε έγινε ο πιο αξιόπιστος εταίρος των δανειστών.

«Ο κ. Πρωθυπουργός ονειρεύεται ότι οι δανειστές θα τον εκτιμήσουν περισσότερο από τους προκατόχους του, τους οποίους εξευτέλιζαν κατ’ εξακολούθηση. Υπόσχεται ότι θα τους κερδίσει με την αξιοπιστία του ώστε να του μειώσουν τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης για να προσθέσει:

«Έχω νέα για σας κ. Μητσοτάκη: Την αξιοπιστία του κ. Τσίπρα, στα μάτια των δανειστών, δεν θα την φτάσετε ποτέ. Όσο και να προσπαθήσετε, θα παραμείνουν πιο εντυπωσιασμένοι από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ», που έκοψε ΕΚΑΣ, χάρισε αεροδρόμια και τρένα.