Γεννηματά: «Παραδοθήκατε στους δανειστές»

«Οι δηλώσεις της κυβέρνησης υπήρξαν αόριστες, ατεκμηρίωτες και γενικόλογες. Στην ουσία τους βαθιά συντηρητικές», δήλωσε κατά την ομιλία της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Παραδοθήκατε στους δανειστές. Απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς, είναι η αλλαγή των δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά, ενώ αναφερόμενη στη μείωση του ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι «αν και είναι θετική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, δεν φτάνουν κ. Μητσοτάκη κάποιες επιμέρους οριζόντιες φορολογικές ελαφρύνσεις».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκριτική στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Όλο και πιο πολύ μοιάζετε κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς μένουμε σταθεροί στη θέση μας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία, εθνικά επιζήμια», επεσήμανε.

«Πριν τις εκλογές κάνατε σημαία σας την αποκομματικοποίηση του κράτους. Τώρα όμως, πράττετε το ακριβώς αντίθετο», πρόσθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι «δέσμιος της πελατειακής αντίληψης της παράταξής του», ενώ υπογράμμισε ότι «το ΚΙΝΑΛ θα είναι στη Βουλή η φωνή του λαού» και πως θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.