'Εκπληξη Μητσοτάκη: Πρώτη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% από τον Αύγουστο

Μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% κάτι που θα φανεί ήδη στα εκκαθαριστικά του Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, Παράλληλα δήλωσε ότι δρομολογεί βελτιώσεις στις 120 δόσεις, με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ και επιτόκιο 3%.

Όπως είπε ακόμη, άμεσα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Κάλεσε να βρεθούν οι 200 ψήφοι για να μπορούν να ψηφίζουν πλέον και οι Έλληνες του εξωτερικού από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει και ο εκλογικός νόμος, για να μην μείνει η χώρα «έρμαιο της απλής αναλογικής».

Θέτοντας το πολιτικό περίγραμμα της νέας διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «νέα αρχή» και «επιστροφή στην κανονικότητα ως πρόοδο και όχι ως επιστροφή στις παλιές παθογένειες».

Όπως ανακοίνωσε στο Σώμα κατά την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με στόχο να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές (τουλάχιστον 100, όπως ανέφερε), η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει απόψε με την ομιλία του πρωθυπουργού και στη συνέχεια θα υπάρξει ένας κύκλος ομιλιών των εισηγητών των κομμάτων και ακολούθως οι εκπρόσωποι των ΚΟ των κομμάτων.