«Είμαι ακραίος αντιρατσιστής» λέει ο Κούγιας παρά το παραλλήρημα στον Χατζηνικολάου

Με γραπτή δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας απαντά στη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων εγκαλώντας τον ποινικολόγο για ρατσισμό, με αφορμή την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Ant1, τη βραδιά των εκλογών.

Στη δήλωσή του ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι σε όλη του τη ζωή όχι απλά δεν υιοθετεί ρατσιστικές απόψεις, αλλά, απεναντίας, είναι ακραίος αντιρατσιστής.

Ολόκληρη η δήλωση του ποινικολόγου

«Με πληροφόρησαν ότι σε διάφορα sites δημοσιοποιήθηκε η είδηση, ότι ένα “παρατηρητήριο” που αγνοούσα μέχρι σήμερα και του οποίου δεν γνωρίζω ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που το εκπροσωπούν στην Ελλάδα, με μήνυσε, γιατί στα πλαίσια της αρχής της ελευθερίας του εκφράζεσθαι εξέφρασα την προσωπική μου άποψη για την ψήφο μέρους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές τις κυρίες και αυτούς τους κυρίους που εκπροσωπούν αυτό το “άγνωστο” προς εμένα, το τονίζω, “παρατηρητήριο”, επιθυμώ να κάνω γνωστό το εξής: Όταν μηνύεις κάποιον, οποιονδήποτε, για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, θα πρέπει πρώτα να έχεις όλα τα στοιχεία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ρατσιστής. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν τα έχεις, διότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος όχι μόνο ρατσιστής δεν είναι, αλλά αντίθετα είναι ακραίος αντιρατσιστής σε όλη του τη ζωή και συνυπάρχει καθημερινά είτε σε κοινωνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο με αυτούς, τους οποίους εσύ δήθεν προστατεύεις, κινδυνεύεις εξαιτίας αυτής της επιπόλαιης και μόνο για εντυπωσιασμό ή εκφοβισμό ενέργειάς σου να βρεθείς η ίδια ή ο ίδιος όχι μόνο κατηγορούμενος, αλλά και καταδικασμένος.

Είμαι βέβαιος ότι ο νομικός ή οι νομικοί σας σύμβουλοι θα σας έχουν ενημερώσει ότι, όταν μηνύεις κάποιον και η μήνυσή σου δεν είναι αληθινή και όταν με αυτή τη μήνυση τον συκοφαντείς, διαπράττεις τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Αυτά και δεν θα επανέλθω, εκτός αν χρειαστεί να προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου.

Δείτε το βίντεο των όσων είχε πει ο Αλέξης Κούγιας και τον καυγά με τον Χατζηνικολάου