Παραιτήθηκε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης. Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο κ. Ταφύλλης αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι θέτει στη διάθεσή του την παραίτησή του για να διευκολύνει το έργο του. Τονίζει, μάλιστα, ότι αναμένει στο γραφείο του τον νέο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος του έχει συστηθεί προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθήκοντά του.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο νέος γενικός γραμματέας θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ήταν και πρώην δήμαρχος Βύρωνα και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Στο μεταξύ, ο κ. Ταφύλλης αναφέρει ότι, εάν ο νέος υπουργός κρίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση ότι η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό, είναι πρόθυμος να διαθέσει αυτή την εμπειρία.

Ο κ. Ταφύλλης τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μετά την τραγωδία στο Μάτι, με αποστολή να διαμορφώσει και να επεξεργαστεί την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, την οποία και ολοκλήρωσε, αλλά το σχέδιο νόμου δεν ψηφίστηκε στη Βουλή λόγω των πρόωρων εκλογών.