Τσίπρας στον Alpha: «Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις συμβιβασμούς. Δεν ήταν στόχος μου η έξοδος της χώρας από το ευρώ».

Τον Αντώνη Σρόιτερ, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας, ξεναγώντας τον κατά τη διάρκεια μιας πολύ διαφορετικής, αποκαλυπτικής, όσο και ενδιαφέρουσας συνέντευξης, που προβλήθηκε την Πέμπτη, από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι καταθλιπτικό. Πρέπει να πάει 13:00, για να το δει ο ήλιος» ξεκίνησε την συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα ξεκαθάρισε με χιούμορ,  πως στα υπόγεια του Μαξίμου δεν κρύβεται κάποιος, πέρα από το γραφείο Τύπου.

Ξεναγώντας τον δημοσιογράφο του Alpha στο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, μόλις παρέλαβε το γραφείο του, διαδεχόμενος τον Αντώνη Σαμαρά, διαπίστωσε το πόσο «καταθλιπτικό» ήταν. Παράλληλα, αποκάλυψε πως το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε ήταν αυτό από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Συνεχίζοντας την «ξενάγηση», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ποιες προσωπικότητες έχουν περάσει από το γραφείο του πρωθυπουργού, ξεχωρίζοντας τον Αμερικανό τέως πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ευχήθηκε να μείνει και μετά τις επόμενες εκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου, για να μπορέσει να δουλέψει για τον ελληνικό λαό.

«Κοιμάμαι τα βράδια απολύτως ήσυχος με τη συνείδησή μου, λέγοντας ότι πήγαμε τη χώρα μπροστά».

«Έδωσα μέχρις εσχάτων μια μάχη για να βγάλω την Ελλάδα από την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Έχω εμπειρία, πλέον. Ξέρω πώς κυβερνάται μια χώρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο, τονίζοντας: «Αν η πορεία σου είναι να πας απέναντι, πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να πας απέναντι».

«Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις συμβιβασμούς» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα: «Δεν ήταν στόχος μου η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Ήξερα ότι αυτό θα προκαλούσε προβλήματα».

«Έχω πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Η πιο δύσκολη στιγμή μου, ήταν να πάρω τηλέφωνο υπουργούς και να τους πω “φεύγεις”» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τον μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη του, Πάνο Καμμένο: «Δεν είχα άλλη επιλογή. Φτάσαμε ως εδώ. Κλείσαμε έναν κύκλο. Τώρα πρέπει να προχωρήσω μπροστά». Ξεκαθάρισε, δε, ότι ουδέποτε… άδειασε τον Πάνο Καμμένο. «Δεν έχω αδειάσει κανέναν» ισχυρίστηκε.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το τι θα κάνει μετά την πολιτική, απάντησε: «Όταν μπήκα εδώ, τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά. Αυτά τα χρόνια δεν είχα το προνόμιο να τα ζήσω τόσο κοντά. Ο άνθρωπος Αλέξης γιατί να μην ζήσει καλά. Αισθάνομαι, όμως, ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα, απέναντι στο λαό, απέναντι στην Αριστερά. Πρέπει να δώσω τη μάχη μέχρι τέλους, για να πάει μπροστά ο λαός».

«Ο άνθρωπος Αλέξης τα έχει ζήσει όλα στη ζωή του. Αλλά αισθάνομαι ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, για τα υπέρ και τα κατά της θέσης του πρωθυπουργού.

Δείτε την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha με την αποκαλυπτική συνέντευξη – ξενάγηση του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου:

Στη συνέχεια  μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως πατέρας και σύντροφος.

Πώς διαχειρίστηκε λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα τον αντίκτυπο που είχαν τα καθήκοντά του στα παιδιά του; «Αυτό ήταν και είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και έχουμε κάνει πολύ δουλειά και εγώ και η σύντροφός μου, η Μπέτυ.

Δουλέψαμε με τα παιδιά, να τους εξηγήσουμε, να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι κάτι τρομακτικό. Κάποιοι άνθρωποι τον αγαπάνε πολύ, κάποιοι δεν τον συμπαθούν» είπε.

«Ο μεγάλος μου γιος ήταν 4 χρονών όταν άκουγε κάποιον αρχηγό της αντιπολίτευσης, να λέει “κύριε Τσίπρα έχετε καταστρέψει τη χώρα”» είπε για την στιγμή που γιος του παρακολουθούσε κάποιον πολιτικό του αντίπαλο στην τηλεόραση.

Ο Αντώνης Σρόιτερ διερωτήθηκε γιατί τα παιδιά του πρωθυπουργού να πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο. «Κάναμε μια επιλογή να πάνε σε ένα σχολείο που έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά τον τρόπο που γίνεται η διδασκαλία. Στο γυμνάσιο δεν ξέρω αν θα πάνε σε ιδιωτικό ή δημόσιο» είπε και σημείωσε πως και ο ίδιος φοίτησε σε ιδιωτικό δημοτικό, όμως πήγε σε δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο. «Νομίζω η εμπειρία μου στο δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο ήταν θετική» είπε.

Τσίπρας: «Τρώω γκρίνια αλλά ανταποκρίνομαι στις βασικές υποχρεώσεις του συζύγου»
Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πως το βάρος της ανατροφής των παιδιών πέφτει στην σύντροφό του. «Είναι δυνατόν να μην τρώμε γκρίνια;» σημείωσε.

«Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως στις βασικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι. Δεν έχει υπάρξει στιγμή που τα παιδιά μου να χρειαστεί να πάνε σε ένα γιατρό και να μην είμαι εκεί. Προσπαθώ να ιεραρχώ τις προτεραιότητες». είπε στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στα οικογενειακά του καθήκοντα.