Τρεις φορές άδειασαν, Μητσοτάκης και στελέχη,τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για την «πιστοληπτική γραμμή στήριξης»

Τριπλό ήταν το άδειασμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και από στελέχη της Πειραιώς μετά την δήλωσή του  ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει προληπτική πιστοληπτική γραμμή δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ το επιχείρημα να μιλάει για «κρυφή ατζέντα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τη θέση είχε στηρίξει μετ’ επιτάσεως και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας πριν από μήνες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως «δεν υφίσταται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης» στη συνέντευξη του στον Alpha αλλά και σήμερα το πρωί στον real fm  διαψεύδοντας τον υποψήφιο βουλευτή. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει μεγάλο βάρος στην αξιοπιστία της κυβέρνησης του διότι θα είναι το όπλο του για να μπορέσει να πείσει τους εταίρους για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος που περιορίζει τον δημοσιονομικό χώρο.

Η εκπρόσωπος τύπου Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε εξάλλου στην ΕΡΤ ότι πουθενά δεν λέει στο πρόγραμμα της η ΝΔ για προληπτική πιστοληπτική γραμμή στήριξης το οποίο μάλιστα έδειξε και στους τηλεθεατές.

Τέλος, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, που φαίνεται ότι κλείδωσε για τη θέση του υπουργού Οικονομικών με αναπληρωτή τον Στέλιο Πέτσα, νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, διέψευσε και τον ισχυρισμό του Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι ο στόχος της πιστοληπτικής γραμμής θα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει η σημερινή κυβέρνηση στο μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ να πάει στις τράπεζες για να απαλλαγούν πιο γρήγορα από το βάρος των κόκκινων δανείων.

«Σε ό,τι αφορά στο ταμειακό απόθεμα έχουμε τονίσει ότι δημιουργήθηκε με εσφαλμένο τρόπο, με το σκούπισμα των ταμειακών διαθεσίμων, με τα υπερπλεονάσματα, με την εσωτερική στάση πληρωμών και πρέπει να αξιοποιηθεί με φειδώ και, κυρίως, επ´ ωφελεία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε. Για τα κόκκινα δάνεια, η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει το δικό της σχέδιο που θα δίνει μια δευτερη ευκαιρία και οι 120 δόσεις θα βελτιωθούν ώστε να αρθούν κάποια από τα εμπόδια που αποκλείουν δανειολήπτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενταχθούν υπό άλλους όρους.

Φρένο Κυριάκου

Όπως γράφει σχετικό ρπορτάζ στο newpost, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα δεχθεί ως πρωθυπουργός προσωπικές απόψεις που θα κινούνται εκτός της κυβερνητικής γραμμής, διότι ο μείζων στόχος του είναι η νέα κυβέρνηση απερίσπαστη να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο έχει μελετηθεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια και έχει δημοσιοποιηθεί, προτείνοντας στους πολίτες ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής για βελτίωση της καθημερινότητας τους, επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην κανονικότητα. Γι αυτό υπερψηφίστηκε η ΝΔ όπως έδειξε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που έδωσε στη ΝΔ προβάδισμα 9,4 μονάδων, καταρρίπτοντας τα fake news που έκανε σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας ακόμη λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυστηρός με τις προσωπικές στρατηγικές είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτήν τη στιγμή τις μεθόδους της αντιπολιτευτικής πολιτικής στις οποίες θα μετέλθει ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ που έχει παρελθόν ενίοτε ακραίων μορφών κινητοποιήσεων.