Και νέα προειδοποίηση Μητσοτάκη ότι δεν θα ανεχθεί καμία παρέκκλιση από την εργατική νομοθεσία

Στην ανάγκη ενός νέου συµβολαίου ανάµεσα στους επιχειρηµατίες και τους εργαζοµένους θα αναφερθεί και απόψε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελευταία θεµατική εκδήλωση της Νέας Δηµοκρατίας στον Βόλο, µε αντικείµενο την ανάπτυξη και τις εργασιακές σχέσεις, κατά τα πρότυπα των αµερικανικών towhalls

Τις ευεργετικές επιδράσεις του κυβερνητικού του σχεδίου για τους εργαζοµένους, τους οικονοµικά ασθενέστερους, αλλά και τους µακροχρόνια ανέργους επιδιώκει να υπογραµµίσει τα τελευταία 24ωρα της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας, µεταξύ άλλων, να καταρρίψει την προπαγάνδα, όπως λέγεται, του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν∆ αναµένεται να µιλήσει εκ νέου  και θα επικαιροποιήσει τις προειδοποιήσεις του ότι δεν θα ανεχθεί καµία παρέκκλιση από την εργατική νοµοθεσία, όπως καθυστερήσεις πληρωµών ή µισθολογική συµπίεση υπό την απειλή απόλυσης.

Θα επισηµάνει, δε, ότι η χορήγηση προς τους επιχειρηµατίες φορολογικών κινήτρων συµβαδίζει απόλυτα µε τη δέσµευση των τελευταίων να καταστήσουν τους εργαζοµένους τους κοµµάτι της επιχειρηµατικής επιτυχίας µέσω bonus ή ανάληψης δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Στην προσπάθειά του να αντικρούσει τα fake news που αναπαράγει πλέον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λέει συχνά-πυκνά τελευταία, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σε χθεσινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι επί των ηµερών του δεν θα καταργηθεί κανένα κοινωνικό επίδοµα.

Ενίσχυση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Ο νικητής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε ότι δεν θα καταργηθούν, ούτε θα επανυπολογισθούν τα οικογενειακά και τα προνοιακά επιδόµατα, αντιθέτως θα ενισχυθεί το κεντρικό επίδοµα στήριξης έναντι της φτώχειας, ήτοι το Ελάχιστο Εγγυηµένο Εισόδηµα, και θα αυξηθούν οι δικαιούχοι του. Ο ίδιος µίλησε για έναν µόνιµο µηχανισµό στήριξης των συνταξιούχων και επέµεινε πως η επόµενη κυβέρνηση έχει φιλόδοξα σχέδια επανακατάρτισης σε συνεννόηση µε την αγορά και τις επιχειρήσεις για τους µακροχρόνια ανέργους.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου το κεντρικό προεκλογικό δίληµµα της Νέας Δηµοκρατίας επιµένοντας ότι η επιδίωξη της ισχυρής εντολής δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά επιζητείται ώστε η χώρα να µην µπει σε περιπέτειες και να µην υποχρεωθεί ο ίδιος να κάνει εκπτώσεις από το πρόγραµµα που έχει εξαγγείλει. Επ’ αυτού, µάλιστα, έδειξε να µην κατανοεί ποια είναι ακριβώς η στρατηγική του Κινήµατος Αλλαγής, µίλησε για παλινωδίες και εµφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αίτηµα για µια σταθερή κυβέρνηση µε ορίζοντα τετραετίας θα ωθήσει πολίτες που εµπιστεύτηκαν τη Χαριλάου Τρικούπη στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν τώρα Ν∆.