Στην φυλακή καλείται να επιστρέψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή «δείχνει» ο Άρειος Πάγος στον Άκη Τσοχατζόπουλο καθώς το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Με την απόφαση εκείνη είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό  κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

 

Με την ίδια απόφαση, τον δρόμο για τη φυλακή καλείται να πάρει και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος στον οποίο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, με την έδρα να του χορηγεί τότε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με αποτέλεσμα να παραμείνει ελεύθερος.

Όταν σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε 6 έτη κάθειρξη, έπρεπε να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί του αιτήματος αναίρεσης που υπέβαλε κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου. Εφόσον το αίτημα απορρίφθηκε, πλέον ο κατηγορουμενος οφείλει να εκτίσει ποινή, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την χρηματιστή Κωνσταντίνο Αντωνιαδη, που είχε λάβει την ίδια ποινη των 6 ετών.