Μητσοτάκης: «Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς. Θα θωρακίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων»

Αυστηρό μήνυμα στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων έστειλε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επιβάλλει την πιστή και χωρίς καμία εξαίρεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για να θωρακιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους.

«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε και θύμισε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία», το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

«Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που προσέχει τους εργαζόμενους, είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς», ανέφερε.

Παράλληλα, από το Κορωπί, όπου βρέθηκε ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας που είναι η μείωση των φόρων και οι νέες δουλειές. «Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε όλους κατά 30%», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως οι νέες θέσεις εργασίας «θα έρθουν κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα με μία έκρηξη επενδύσεων». 

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στην παιδεία και τον ρόλο που αυτή μπορεί να διαδραματίσει ως μοχλός ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας. «Τα νέα παιδιά ζητούν πτυχία με αντίκρισμα. Ζητούν σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας», είπε ο Πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΟ πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την επίσκεψη του στην Ανατολική Αττική με στάσεις στην Κερατέα και το Λαύριο.

mitsotakiskoropi4
mitsotakiskoropi1