«Κάποιος φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά...» - Συγκινητικές συναντήσεις Καραμανλή στο Κορδελιό

Αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν. Ο πρώην πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, Νίκος Φουρκιώτης περίμενε τον Κώστα Καραμανλή, στην πλατεία Ευόσμου για να προϋπαντήσει τον παλιό του φίλο.«Πρόεδρε μην ξεχνάς το Κορδελιό. Να μην το ξεχνάς» είπε ο κ. Φουρκιώτης στον πρώην πρωθυπουργό. Και αυτός του το υποσχέθηκε. Είχε όμως και ένα αίτημα:«Την επόμενη φορά να κανονίσεις να πιούμε και ένα ούζο», είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Όπως γράφει το ethnos.gr, το Κορδελιό είναι μια περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου ο Κώστας Καραμανλής «χτυπούσε» το μεγαλύτερο κοντέρ όταν κατέβαινε με σταυρό στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο κυρ Νίκος έβαζε το χεράκι του γι’ αυτή την επιτυχία, όπως λένε αυτοί που ξέρουν.

Λίγα μέτρα παρακάτω ο Κώστας Καραμανλής «έπεσε» πάνω στον Παύλο Μανούκα, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ηλιούπολης τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. «Παύλο ακόμη θυμάμαι την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση που οργάνωσες στο διαμέρισμά σου στον Εύοσμο», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός προκαλώντας του συγκίνηση.

4c2c433e-65b5-40ec-8b73-ea1b66d2e9f2.jpeg

Αλλά και λίγο παρακάτω η κυρία Μαρία από την Ηλιούπολη πήρε άδεια από τη δουλειά της, όπως είπε, για να σφίξει το χέρι στον «δικό» της Κώστα και να βγάλει μία σέλφι μαζί του.

Για περισσότερες από δύο ώρες ο Κώστας Καραμανλής φορώντας αθλητικά παπούτσια και συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές και φίλους «όργωσε» τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα νίκης και συστράτευσης ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Αρχικά ήπιε ελληνικό καφέ με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα, δοκίμασε κουλούρι Θεσσαλονίκης και δέχτηκε μία εικόνα ως δώρο της Παναγίας της Χορτιάτισας από τον κ. Βαρνάβα και άλλη μία από τον δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης,  Λάζαρο Κυρίζογλου.

Στο λόγο του, ο σεβασμιότατος ζήτησε τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η μητρόπολη υπενθυμίζοντας παράλληλα το έργο της.

Αμέσως μετά πήγε στην Ηλιούπολη όπου  χαιρέτησε τον κόσμο και έβγαλε  δεκάδες σέλφι στα καφέ της Μακρυγιάννη. Την βόλτα στη Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε στην πλατεία Ευόσμου όπου ήπιε μόνο νερό στο καφέ Rich.

eb86f3e0-b842-4c7f-96e5-00ff54197556.jpeg

cbd22515-f781-4757-a1be-261b1e37a24d.jpeg

image00010.jpeg

Τον Κώστα Καραμανλή συνόδευε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Σπηλιόπουλος και υποψήφιοι βουλευτές.

Σήμερα, στις 19:30, θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, αύριο θα επισκεφθεί τον Λαγκαδά και τον Σταυρό Θεσσαλονίκης, ενώ την Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί τις Σέρρες.