«Εμείς μία φανέλα φοράμε. Και αυτή είναι η φανέλα της Ελλάδας» - Ολόκληρη η ομιλία Καραμανλή στο Βελλίδειο

Μήνυμα ενότητας  αλλά και συστράτευσης ενόψει των επικείμενων εκλογών έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Βελλίδειο κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών στην Α’ και Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

«Εμείς μία φανέλα φοράμε. Και αυτή είναι η φανέλα της Ελλάδας. Για αυτήν μόνο αγωνιζόμαστε» είπε ο Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του σπάζοντας τη σιωπή του μετά από δέκα χρόνια.

Παράλληλα, κάλεσε τον ελληνικό λαό να συνταχθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν παρέλειψε να κάνει και κριτική στην παράταξη του λέγοντας ότι «ούτε αλάνθαστοι είμαστε, ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες έχουμε, όμως στις θεμελιώδεις αρχές μας μείναμε σταθεροί και συνεπείς.

Ολόκληρη η ομιλία του Κώστα Καραμανλή

«Πιστεύουμε και υπηρετούμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τη χώρας από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με αποφασιστικότητα απέναντι σε εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις  οδήγησε την χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και έκτοτε αγωνιζόμαστε για την ευρωπαϊκή πορεία είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Όχι ότι δεν ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει αδυναμίες,  όχι γιατί δεν αισθανθήκαμε αδικημένοι από τις συμπεριφορές εταίρων μας, όχι γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι στην σημερινή Ευρώπη λείπει το ευρωπαϊκό όραμα των ιδρυτών της  αλλά γιατί ξέρουμε καλά  ότι η Ευρωπαϊκή οικογένεια με τις αδυναμίες και τις ατέλειες της παραμένει ο καλύτερος, ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Ήταν η Νέα Δημοκρατία που όρθωσε το ανάστημά της και κράτησε την χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά και το έκανε χωρίς κανένα κομματικό συμφέρον. Αντίθετα το έκανε σε βάρος του κομματικού της συμφέρον. Το έκανε γιατί αυτό ήταν το εθνικό ορθό και το όρθο επιβεβλημένο. Το κάναμε γιατί ήταν αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον».

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι χάθηκαν περιουσίες, επιχειρήσεις ,θέσεις εργασίας, το ένα τρίτο του εθνικού εισοδήματος και πάνω από όλα η πίστη και η ελπίδα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και καθαρό ορίζοντα, επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός. Έχουμε ανάγκη να ξαναβρούμε την αυτοεκτίμησή μας, μια.νεα εθνική αυτοπεποίθηση. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας, που θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης. Την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών συμφώνησε με την κριτική που ασκεί η ηγεσία της ΝΔ. «Ασφαλώς θέλουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στο διάλογο στο διεθνές δίκαιο. Όμως απειλές,  εκβιασμούς και  απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν δεν γίνονται δεκτές επιστρέφονται στον αποστολέα. Και ακόμη συστάσεις, προτροπές, κατά μείζονα πιέσεις από εταίρους, συμμάχους δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό μας συμφέρον. Εμείς μία φανέλα
φοράμε. Και είναι η φανέλα της Ελλάδας». Παράλληλα,  συμπλήρωσε ότι «δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου το 2008», ενώ τόνισε ότι στο βέτο υπήρξε πολίτικο, παραταξιακό και προσωπικό κόστος».

«Σας ειπα πάντα την αλήθεια», είπε ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε προσωπικό τόνο, «κάποιες φορές πικράναμε και φίλους. Όταν μπαίνουμε στη μάχη κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος κανένα όνειρο δεν είναι ανεκπλήρωτο». Τέλος κάλεσε στις 7 Ιουλίου να ψηφίσουν όλοι ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κώστας Καραμναλής αναγκάστηκε να την διακόψει από τα δυνατά χειροκροτήματα του κόσμου

Ο κ. Καραμανλής την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα Αμπελοκήπων και στις 10.30 στην πλατεία Επταλοφου, ξεκινώντας την επίσκεψή του στις δυτικές συνοικίες (ακολουθούν Εύοσμος και Σταυρούπολη), ενώ στις 19.30 θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

nd2_copy_copy_copy_copy

Βίντεο από το βέτο της Ελλάδας στο Βουκουρέστι

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα 15λεπτο βίντεο όπου θύμισε τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές και 9 των αρχηγών της παράταξης της ΝΔ.

Μεταξύ άλλων το βίντεο υπενθύμισε τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή για το βέτο στο Βουκουρέστι, τις δηλώσεις του για τα μέτρα που πρέπει να πάρει  κυβέρνηση το 2009 στην οικονομία, την προφητική δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα θα κατέληγε στο ΔΝΤ αν δεν άλλαζε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής. Παράλληλα, προβλήθηκαν βίντεο με κορυφαίες στιγμές  των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ευάγγελου Αβέρωφ, Γεώργιου Ράλλη, Κωσταντίνου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Εβερτ, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην αίθουσα του «Βελλίδειου» βρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α. και Β Θεσσαλονίκης ενώ το παρών δίνουν όλες οι τάσεις του κόμματος.