Στον αέρα το debate - Τσίπρας: Μπορεί να βγω με skype

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τη νέα ηγεσία της Κομισιόν, «προσκρούει» το debate της 1ης Ιουλίου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Μετά την αποτυχία να οριστεί διάδοχος του Γιούνκερ, η νέα Σύνοδος των «28» θα γίνει στις 30 Ιουνίου  ενώ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μπορεί να «τραβήξει μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Για τον λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την μετάθεση της τηλεμαχίας για τις 26 Ιουνίου, χωρίς, ωστόσο, έως αυτή τη στιγμή να έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε σχετικά αλλά δεν θέλησε να απαντήσει σαφώς στο αν η τηλεμαχία θα αναβληθεί ή όχι. «Μπορεί να βγω με Skype από τις Βρυξέλλες» είπε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως το debate θα είναι παράλληλοι μονόλογοι, γιατί οι αντίπαλοί του δεν θέλουν τον διάλογο.

Ωστόσο, σημείωσε πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα ληφθούν από τη διακομματική Επιτροπή, αφού εκείνη θα κληθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο της 30ης Ιουνίου θα κρατήσουν πολύ αφού δεν θα υπάρχει άλλος χρόνος για να αποφασιστούν τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία της Ε.Ε.

Εκτός του debate, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι αν δεν δεχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ευθεία αντιπαράθεση σε debate και πήγαινε σε παράλληλους μονολόγους, ο πρωθυπουργός θα έβρισκε άλλον τρόπο για να τοποθετηθεί Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη, στις 2 Ιουλίου, πέντε μέρες πριν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες για να εκλέξει νέα κυβέρνηση.