Το ΚΚΕ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - Κουτσούμπας: «Στην μάχη των εκλογών και αγωνιστές από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ»

«Το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η κοινωνική ευημερία κρίνεται στις εκλογές της 7ης Ιούλη». τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναλύοντας τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του Κόμματος, που περιλαμβάνουν 419 υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα και τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο στην τιμητική 12η θέση.

Στα ψηφοδέλτια, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας εκτός από τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, υπάρχουν συνεργαζόμενοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την ΛΑΕ.

Επίσης, τόνισε ότι είναι πολύ μεγάλη η ανανέωση των ψηφοδελτίων καθώς το 58% είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι, ενώ το 41% των υποψηφίων είναι γυναίκες.

Το 35,7% είναι ηλικίας από 25 έως 39 ετών, το 20,4% από 40 έως 49 ετών, το 26,7% από 50 έως 59 ετών και το 14,4% από 60 και πάνω ετών.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

1. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Επικρατείας.

2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνα. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τομέα Ιδεολογίας και Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

3. ΡΟΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου. Αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρίας “Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων”.

4. ΡΙΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΡΗ) του Ιωάννη. Λογοτέχνης και συγγραφέας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα.

5. ΠΟΜΑΣΚΙ ΓΚΕΟΡΓΚΙ του Νίνο. Αθλητής, Ομοσπονδιακός προπονητής στίβου.

6. ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Τάσσου. Σεισμολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), βουλευτής Λέσβου.

7. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σωτηρίου. Έμπορος, στέλεχος της ΚΝΕ τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80.

8. ΔΑΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) του Αθανασίου. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, εκπρόσωπος της ΟΓΕ.

9. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

10. ΡΕΤΖΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Χρήστου. Ψυχίατρος – Επιμελήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ.

11. ΡΑΖΟΥ ΛΟΥΙΖΑ του Σπυρογιάννη. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.

12. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του Στέργιου. Μουσικοσυνθέτης.

πηγή: 902.gr