Επιβεβαιώνει την γεώτρηση η Τουρκία, και όχι μόνο... - Υπό δορυφορική παρακολούθηση ο «Πορθητής»

«O “Πορθητής” έχει κάνει ήδη μία γεώτρηση και προχωρά στη δεύτερη στο τεμάχιο Φινίκε-1» επιβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ενω παράλληλα ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα ξεκινήσει την κάθοδό του στην Ανατολική Μεσόγειο και το γεωτρύπανο «Γιαβούζ».

«Το βάθος του νερού εκεί είναι 2.300 μέτρα περίπου. Αυτή τη στιγμή η γεώτρησή μας έχει ξεπεράσει τα τρεις χιλιάδες. Στόχος μας είναι να φτάσει στα 5-5.500 μέτρα μέσα σε 100-120 ημέρες. Προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας. Άλλωστε το έχουμε πει από την αρχή. Δεν υπάρχει εγγύηση για το τι θα βρούμε. Αν δεν κάνουμε γεώτρηση δεν είναι δυνατόν να το ξέρουμε. Φυσικά και έχουμε ελπίδες. Στην ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία από την ενεργειακή εξίσωση. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική λύση χωρίς την Τουρκία, αλλά δεν το λένε», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

 Παρακολούθηση

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει το kathimerini.gr νέες εικόνες από την περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο έδωσε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της άμυνας, των πληροφοριών και την ασφάλεια στο κυβερνοχώρο.

Σε φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter φαίνεται το τουρκικό γεωτρύπανο, ενώ σε άλλο σημείο εμφανίζεται μια φρεγάτα χωρίς να προσδιορίζεται η εγγύτητά της με το γεωτρύπανο. Η νέα φωτογραφία όπως φαίνεται στις πληροφορίες που δίνονται, λήφθηκε στις 16 Ιουνίου 2019.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
 

Με βάση το προφίλ της, η  ισραηλινή εταιρεία  προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Τα στελέχη της εταιρείας έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα από τα βιογραφικά τους είναι πρόσωπα με θητεία στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με έμφαση στην πολεμική αεροπορία.