Ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο - Και επισήμως σε προεκλογική περίοδο από... τώρα

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου και τη διάλυση της βουλής.

Ο κ. Τσίπρας αιτιολογώντας το αίτημά του για προκήρυξη εκλογών ανέφερε προς τον κ. Παυλόπουλο τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε προτίθεμαι να ζητήσω τη διάλυση της Βουλής. Ήρθα σήμερα εδώ, δεδομένου ότι από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θεωρώ ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία. Δεδομένου δε ότι έχουμε μπει σε ενάρετο κύκλο ανάπτυξης αυτό θα σήμαινε ότι οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα κινδύνευαν. Με αυτά τα δεδομένα σας ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Λίγη ώρα αργότερα, κατά το πάγιο τυπικό, το Προεδρικό Διάταγμα θα θυροκολληθεί στη Βουλή και η χώρα θα εισέλθει, και τυπικώς, σε προεκλογική περίοδο.

Στις 8 το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 μ.μ στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το Video: