Καρφί για Τσίπρα: «Είναι ώρα για Ενήλικες στο Δωμάτιο»

Γιάνης Βαρουφάσκης, που στις ευρωεκλογές κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό λίγο κάτω από το 3% και για λίγο δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή, σχολίασε τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι είναι ο πρωθυπουργός που εφάρμοσε πιστότερα από οποιονδήποτε άλλο τα Μνημόνια και χρησιμοποίησε τον τίτλο του βιβλίου του «Ενήλικες στο Δωμάτιο» για να ειρωνευτεί τον πρωθυπουργό.

Το «Ενήλικες στο Δωμάτιο» είναι το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη που περιγράφει από τη δική του οπτική γωνία τις δραματικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα το 2015 με τους εταίρους, που λίγο έλειψε να οδηγήσουν στο grexit, ενώ η φράση αποδίδεται στην Κριστίν Λαγκάρντ, που απηυδησμένη πλέον από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τις απόψεις του, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον αντικαταστήσει, λέγοντας ότι είναι η ώρα για Ενήλικες στο δωμάτιο. Για ανθρώπους δηλαδή που μπορούν να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση. Κάτι που δεν μπορούσε κατά την γνώμη της να κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαψεύδει επίσης την πληροφορία ότι μπορεί να συνεργαστεί το κόμμα του, ΜέΡΑ25, με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Ο πρωθυπουργός που εφάρμοσε πιστότερα τα Μνημόνια και είχε την πιο ανέφελη συνεργασία με την Τρόϊκα, βγήκε στην τηλεόραση να κατηγορήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «θα συνεργαζόταν με τον Σόιμπλε» (αναπαράγοντας και το fake news για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία).

Αντί μιας ειλικρινούς μεταμέλειας και της αρχής μιας δύσκολης και μακράς πορείας προς την εξιλέωση, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να αποφάσισε ότι θα πιεί μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι της άρνησης της πραγματικότητας και της εξαπάτησης του λαού αλλά και του εαυτού του. Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν κάτι καλύτερο. Ήρθε η ώρα για Ενήλικες στο Δωμάτιο.