Έχεις... μήνυμα στο facebook και είναι από τη ΝΔ

Στην οδό Πειραιώς  εδώ και καιρό έχουν αποφασίσει ότι το µοντέλο των ανοιχτών οµιλιών είναι παρωχηµένο και δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον των πολιτών,οι οποίοι πλέον δίνουν βαρύτητα στις προγραµµατικές προτάσεις των κοµµάτων, παρά στις εντυπώσεις.

Ως εκ τούτου Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ απέρριψαν την.πεπατηµένη δεκαετιών σε σχέση µε τις προεκλογικές εκστρατείες. Η απόφαση του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να µη διοργανώσει το κόµµα ανοιχτές συγκεντρώσεις-οµιλίες έως τις 7 Ιουλίου δεν είναι τωρινή, αλλά προϊόν πολύµηνων διεργασιών και επαφών του προέδρου της ΝΔ µε το επιτελείο του.

Πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι συγκεντρώσεις παλαιού τύπου απευθύνονται περισσότερο στο αµιγώς κοµµατικό ακροατήριο, την ώρα που επιδίωξη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είναι να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που δεν εµπιστεύθηκαν στο παρελθόν τη ΝΔ.

Ο πρόεδρός της, λοιπόν, φιλοδοξεί να καινοτοµήσει πραγµατοποιώντας µικρότερες, στοχευµένες-θεµατικές εκδηλώσεις µε συγκεκριµένες κοινωνικές και επαγγελµατικές οµάδες, στις οποίες θα εξειδικεύονται πτυχές της κυβερνητικής πρότασης του κόµµατος. Επιπλέον, η επικοινωνία του µε τους πολίτες στόχο έχει, επίσης, να εµπλουτίσει το «γαλάζιο» σχέδιο διακυβέρνησης. Ισχυρή αναµένεται να είναι η παρουσία του κόµµατος και στα social media, µε προφανή στόχο να πείσει τα δυναµικά κοινά, που παραδοσιακά δυσπιστούν περισσότερο προς τον πολιτικό κόσµο.

Με τον δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ επιχειρεί µε αυτόν τον τρόπο να διευρύνει τη διαφορά που κατέκτησε στις ευρωεκλογές στην ηλικιακή κατηγορία 17-24 σε σχέση µε τα υπόλοιπα κόµµατα. Υψηλού συµβολισµού ήταν και η χθεσινή περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, όπου, µεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε στο δηµαρχείο της πόλης τον Χρήστο Βρεττάκο, έναν από τους λίγους νεοεκλεγέντες δηµάρχους µε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γαλάζιες» επιτελικές πηγές παρατηρούσαν ότι η συνειδητή επιλογή του κ. Μητσοτάκη πιστοποιεί τη διακηρυγµένη δέσµευσή του να συνεργαστεί την επόµενη ηµέρα µε όλους τους θεσµικούς παράγοντες, ανεξαρτήτως κοµµατικών καταβολών. Σήµερα,  Παγκόσµια  Ηµέρα  Περιβάλλοντος, ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να συµµετάσχει σε περιβαλλοντική δράση στον Υµηττό.