Ο Αλέξης Τσίπρας εφ' όλης της ύλης στην ΕΡΤ1: Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου - Video όλη η συνέντευξη

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ΕΡΤ 1 και διαβεβαίωσε, ότι θα μεταβεί ο ίδιος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας , στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ1,  στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα» και στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα «θρίλερ» ως προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, απλώς υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευθούν τη δημοκρατική του ευαισθησία.

Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα των εκλογών και επισπεύδει τις εθνικές κάλπες μετά από ευρωπαϊκές εκλογές.

Τόνισε, μάλιστα, πως η χώρα θα πάει συντεταγμένα σε πρόωρες εκλογές και δεν έχει προαναγγείλει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Οι εκλογές αποφασίσαμε να γίνουν στις 7 Ιουλίου. Συνταγματικά η προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα για τη διάλυση της Βουλής είναι 30 μέρες. Και να ήθελα δεν μπορούσα να πάω νωρίτερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο Προεδρικό Μέγαρο θα πάω στις 10 Ιουνίου».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Video που ακολουθεί: