Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα συνεργασίας, με ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκη, Βενιζέλο, ή Βελόπουλο... - Video

Αυτοδυναμία αλλά και διευρυμένες συγκλίσεις με άλλα κόμματα θα επιδιώξει , όπως είπε στον ΑΝΤ1, ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μέχρι τις εκλογές και να πείσω τους συμπολίτες μας που επέλεξαν άλλα κόμματα» δήλωσε, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ανέφερε δε, ότι δεν τον εξέπληξε το εκλογικό αποτέλεσμα και πως η ψήφος στη ΝΔ «ήταν και θετική προς τον προγραμματικό ήπιο λόγο της ΝΔ και αρνητική προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι θα στοχεύει σε συγκλίσεις με τα κόμματα για κρίσιμα νομοσχέδια και τόνισε πως παραμένει στόχος του η επανίδρυση του κράτους, ένω ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

 Πρώτο μου μέλημα η όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή

«Δεν σκέφτομαι πως θα είναι την επόμενη μέρα ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο μου μέλημα είναι να έχω όσο πιο δυνατόν ισχυρή εντολή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια για να προβάλλει τον προγραμματικό του λόγο. Προανήγγειλε ότι δεν θα συνεχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά θα κάνει συζητήσεις , με εξαίρεση μια κεντρική συγκέντρωση.

Αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών, είπε χαρακτηριστικά.»Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς το λαό και τη νεολαία», σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού και μύθοι  σε αυτές τις εκλογές καθώς η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ούτε τίθεται θέμα συνεργασίας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέφυγε να σχολιάσει, τις καταιδιστικές  εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ωστόσο τόνισε ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Βενιζέλος, ούτε υπάρχει θέμα συνεργασίας.

Απέκλεισε επιπλεόν ενδεχόμενο συνεργασίας και με τον κ. Βαρουφάκη μετά τη θέση του πρώην υπουργού ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμάς μας ρώτησε;».

Ουδένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ δήλωσε πως θα μελετήσει τους λόγους της ανόδου του. Ευχήθηκε μάλιστα μετά τις βουλευτικές εκλογές να είναι  εκτός Βουλής το κόμμα του Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά

«Δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως λόγω του εφιάλτη της απλής αναλογικής η χώρα θα κυβερνηθεί σε κάθε περίπτωση. Πρόσθεσε πως ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για το εάν θα εκλεγεί μια ισχυρή κυβέρνηση ή όχι.

 «Καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου». Κανένα ενδεχόμενο να κλείσει η ΕΡΤ. 

«Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία αλλά για επταήμερη λειτουργία» ξεκαθάρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει την ΕΡΤ.

Ναι σε ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς

Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς , όπως συνήθως ορίζει η διακομματική.

 Η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα

Η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, είπε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες. Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε, είπε χαρακτηριστικά και εν αναμονή των εξελίξεων διερωτήθηκε, τι άλλαξε απ’ όταν ο κ. Τσίπρας είπε την περασμένη Κυριακή ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει εκλογές.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ANT1: