Βενιζέλος για τη στάση Γεννηματά: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη» - Video

Εκτός ΚΙΝΑΛ από το Σάββατο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Τους λόγους για το διαζύγιο με τη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε αποκαλυπτική συνέντευξή του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη και ήταν πραγματικά καταπέλτης.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Είμαι θύμα σκοπιμότητας της κυρίας Γεννηματά»

Περιγράφοντας το τι διημείφθη στην συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν ήξερε καν γιατί τον κάλεσε. «Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη και μου ζήτησε να βρεθούμε το Σάββατο. Πήγα στο ραντεβού πιστεύοντας πως θα συζητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και αφού το κάναμε αυτό μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της: ότι έχουμε αισθητές διαφορές στην πολιτική γραμμή και αντίληψη, δεύτερο ότι έχει καταλάβει πως δε με ενδιαφέρει να είμαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά διεκδικώ ευρύτερο ρόλο και τρίτο ότι έχει δεσμευτεί σε τρίτο πρόσωπο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

«Από τον Ιανουάριο έχω πει ότι δεν θα κατέβω στη Θεσσαλονίκη και η κυρία Γεννηματά το ήξερε από τον Νοέμβριο».

«Είμαι θύμα σκοπιμότητας της κυρίας Γεννηματά. Επί προσώπων μπορεί να κάνει τις επιλογές της. Επί της στρατηγικής όμως; Επί του μέλλοντος των παιδιών μας; Επί της ιστορίας της παράταξής μας;».

Ο Γιώργος Καμίνης είναι συμπαθέστατος. Μήνυμα η δική μου απομάκρυνση».

Αναφερόμενος στον Γιώργο Καμίνη είπε πως «είναι συμπαθέστατος» ενώ τόνισε ότι «ο κ. Καμίνης δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο διαφορετικό στίγμα. Το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά».

«Είμαι εμπόδιο;»

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος για την κυρία Γεννηματά, «αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω την παράταξη ή να παραμείνω απ’ έξω για να προστατεύσω τον ευρύτερο ρόλο μου, εγώ θα το δεχόμουν. Δεν μου είπε αυτό. Μου είπε ότι έχουμε διαφορά στρατηγικής. Είμαι εμπόδιο; Γιατί συμβολίζω τι; Τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας; Συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της Ευρώπης, του Δικαίου».

«Μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο»

Ερωτηθείς για το αν συμβολίζει την συγκυβέρνηση με την ΝΔ ο κ. Βενιζέλος είπε: «Δεν συμβολίζει η ίδια η κυρία Γεννηματά την συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας υπό τον Αβραμόπουλο στην κυβέρνηση Σαμαρά;»

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να έχει και εμένα στη Βουλή. Ήθελε άρα να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο».

«Κάποιοι πρέπει να ασχολούμαστε και με τα μεγάλα»

«Η κυρία Γεννηματά ανακοίνωσε ήδη το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχρισε την Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εγώ αγωνίζομαι για να μην έχει αυτοδυναμία, αλλά να υπάρξουν στρατηγικές συμπλεύσεις. Τη στιγμή που αποκαλύπτεται αλλοίωση του πολιτεύματος με την υπόθεση Novartis, εμείς ασχολούμαστε με άλλα».

«Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικοί μηχανισμοί, ούτε αν τεθεί θέμα ηγεσίας μετά τις εκλογές. Κάποιοι πρέπει να ασχολούμαστε και με τα μεγάλα».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «θεσμικού του μέλλοντος» και τις θέσεις που ακούγεται ότι θα πάρει ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ένα προς ένα.

«Προφανώς η ΝΔ με σέβεται και όχι το κόμμα μου»

Ως προς την υπουργοποίησή του από την ΝΔ είπε: «Αυτό με την ΝΔ φαντάζεστε πόσο κωμικό είναι. Η ΝΔ με σέβεται για τον ιστορικό μου ρόλο. Σε επίπεδο ηγεσίας, προφανώς η ΝΔ με σέβεται και όχι το κόμμα μου. Η ΝΔ δεν υπάρχει για μένα. Εγώ ανήκω στην δημοκρατική παράταξη».

«Δεν πρόκειται να κάνω καμία κίνηση κατά της παράταξής μου»

Για τα σενάρια περί Ευρωπαίου Επιτρόπου και την Προεδρία της Δημοκρατίας
Είναι δυνατόν να μπω σε τέτοια συζήτηση; Για να βάλετε σε ανησυχίες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Αφήστε τον ήσυχο να πάρει τη σωστή απόφαση για τα Προεδρικά Διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Τέλος ερωτηθείς, εάν στις προθέσεις του είναι η ίδρυση κόμματος, ο κ. Βενιζέλος ήταν κάθετος: Όχι βέβαια δεν πρόκειται να κάνω καμία κίνηση κατά της παράταξής μου.

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη Βενιζέλου στον ΣΚΑΙ και τη Σία Κοσιώνη: