Γεννηματά για ρήξη με Βενιζέλο: «Οι απόντες από αυτή τη μάχη απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ» - Video

Λυπάμαι για την απόφαση Βενιζέλου να εγκαταλείψει στην κρίσιμη αναμέτρηση για το Κίνημα και τη χώρα, δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για την απόφαση Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από το κίνημα αμέσως μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Οι απόντες από αυτή τη μάχη απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η κυρία Γεννηματά, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά του κυρίου Βενιζέλου, αμέσως αφότου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 100ό δημοτικό σχολείο Αθηνών στον Νέο Κόσμο, στις 11 το πρωί.

Σήμερα οι πολίτες θα δώσουν ένα τέλος στις καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, είπε βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα και πρόσθεσε πως «στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το στόχο υπηρεττώ με την επιλογή Καμίνη».

«Ανοίγουμε τεράστια πόρτα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους», δήλωσε, αναφέροντας πως «τώρα έχει έρθει η ώρα να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις, τον πολιτικό αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ» και να αποτελέσουμε ανάχωμα στις πολιτικές της Δεξιάς.

Τέλος η κυρία Γεννηματά δήλωσε πως πρότεινε στον κύριο Βενιζέλο να είναι υποψήφιος «σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε, με σταυρό».

Σε σειρά διευκρινίσεων για τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής – μετά το προδιαγεγραμμένο διαζύγιο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο – προχωρούν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με το non paper, «η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο».

Πρόκειται, όπως εξηγούν στη συνέχεια, για μία απόφαση που «ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές».

«Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σ’ αυτό» σπεύδουν να προσθέσουν.

Ενώ για τη συνάντηση που κατέληξε σε διαζύγιο με τον κ. Βενιζέλο, αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της σημερινής της συνάντησης με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η κυρία Γεννηματά του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν «πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή τίποτα». Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε το Video, με τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

Το ιστορικό της ρήξης

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση που είχε  με την Φώφη Γεννηματά η οποία του γνωστοποίησε την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ενώ τον κ. Βενιζέλο στην τελευταία θέση.

«Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Βενιζέλου:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.

Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Καμίνης: Ευχαριστώ τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή

Από την μεριά του ο Γιώργος Καμίνης ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, για την τοποθέτηση του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Καμίνης έκανε λόγω για μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη που επωμίζεται και τόνισε πως θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις του να διευρύνει τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ευχαριστώ την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη τιμή να με προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη».