Αυτοί ψήφισαν Βελόπουλο και Σώρρα - Πού έπεσε η Χρυσή Αυγή

Οι ευρωεκλογές ολοκληρώθηκαν και τώρα που η ενσωμάτωση έχει φτάσει στο 100%, οι αριθμοί και τα δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic είναι αφορμή για ποικίλες αναλύσεις.

Ποιοι επέλεξαν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και πόσους συμπολίτες μας έπεισε ο Αρτέμης Σώρρας -αν και κατηγορούμενος για βαριά αδικήματα και φυλακισμένος;

Σε ποιες εκλογικές περιφέρειες είπαν ένα ηχηρό «όχι» στην Χρυσή Αυγή μέσω της ψήφου και ποιες ήταν εκείνες οι περιφέρειες που το κυβερνών κόμμα είχε τα μικρότερα ποσοστά;

Ιδού:

Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος – 236.365 ψήφοι

Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, έπειτα βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά και επιχειρηματίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατάφερε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας μία έδρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι ταυτίζεται με τον Όρμπαν και του αρέσει η πολιτική που ακολουθεί ο Σαλβίνι στην Ιταλία, σημειώνοντας ότι οραματίζεται μία χριστιανική Ευρώπη χωρίς ισλαμιστές. Στην ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα απάντησε: «με τον Θεό».

Παράλληλα δήλωσε ότι στηρίζει την θανατική καταδίκη στην Ελλάδα για εμπόρους ναρκωτικών βιαστές και δουλέμπορους, θέτοντας ωστόσο την τελική απόφαση στην κρίση του λαού, ο οποίος θα αποφασίζει για τη μοίρα του θύτη με δημοψήφισμα.

Αυτά έπεισαν 236.365 συμπολίτες μας να ψηφίσουν «Ελληνική Λύση», καθώς ο Θεσσαλονικιός επικεφαλής με την Ελληνική Λύση, είχε δημιουργήσει ρεύμα ειδικά στη συμπρωτεύουσα, κάτι το οποίο φαίνεται και από τα ποσοστά που εξασφάλισε στη βόρεια Ελλάδα.

pin1.jpg
belopoulos1.jpg

Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας – 29.485 ψήφοι

Ο ίδιος βρίσκεται φυλακισμένος μετά την καταδίκη του για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Όμως, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις 26 Μαΐου, καθώς ανάμεσα στα 40 κόμματα, στα οποία είχε δώσει ο Άρειος Πάγος το πράσινο φως για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές 2019 ήταν και το Ελλήνων Συνέλευσις του Αρτέμη Σώρρα. Και κατάφερε να πείσει 29.485 ψηφοφόρους να τον στηρίξουν. Αν είναι ανησυχητικό ή όχι το αφήνουμε στην κρίση σας…

Αυτές είναι οι 10 εκλογικές περιφέρειες που το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά:

pin2.jpg
sorras2.jpg

Χρυσή Αυγή – 275.821 ψήφοι

Μπορεί να έπεισε 275.821 ψηφοφόρους στις εκλογές της 26ης Μαΐου, αλλά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής υποχώρησαν συνολικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Χ.Α. δεν εμφάνισε σε καμία εκλογική περιφέρεια άνοδο. Ακόμη και στα νησιά, όπου το προσφυγικό είναι το βασικό θέμα συζήτησης, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μειώθηκαν. Οι 10 περιφέρειες στις οποίες είχε τα μικρότερα ποσοστά είναι οι εξής:

ha2.jpg
xa.jpg

πηγή: ethnos.gr

Προτεινόμενα για εσάς