Αυτήν την έδρα...ποιος θα την πάρει; Βαρουφάκης, Ζαγοράκης ή Αμυράς;

Δεν φαίνεται να εκλέγει τελικά βουλευτή το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα του λάχιστον όπως προκύπτει από την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων περίπου στο 98,20%.

Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να ολοκληρώνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, στο 93,61% στις 12:46 το μεσημέρι σήμερα, το ΜέΡΑ25 αποσπούσε το 3% των ψήφων και εξέλεγε έναν ευρωβουλευτή.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 12:55, η κατανομή είχε αλλάξει και το ΜέΡΑ25, μένει εκτός ευρωβουλής. Στις έξι περίπου το απόγευμα, την έδρα κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία, που εκλέγει 8 ευρωβουλευτές.

Κι εκεί όμως σημειώνεται ανατροπή αφού την έδρα που πήρε η ΝΔ από το κόμμα Βαρουφάκη φαίνεται ότι κερδίζει ο Θοδωρής Ζαγοράκης που αναδεικνύεται όγδοος και εκτοπίζει στην ένατη θέση της λίστας των σταυρών τον Γιώργο Αμυρά.

Πάντως ο αγώνας δρόμου μεταξύ Ζαγοράκη και Αμυρά αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες αφού επί του παρόντος έχει ενσωματωθεί το 60,56% των σταυρών από 13.723 σε σύνολο 22.675 εκλογικών τμημάτων.

Απομένει πάντως περίπου ένα 2% των ψήφων που δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα ώστε να είναι πλέον βέβαιο ποιο θα είναι ακριβώς το ποσοστό του Γιάνη Βαρουφάκη και αν θα καταφέρει να εκλέξει τελικά ευρωβουλευτή ή όχι.

Με χιούμορ σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης την διαμορφούμενη κατάσταση που δείχνει ότι το κόμμα του πέφτει κάτω από το όριο του 3% που θα του επέτρεπε να εκπροσωπείται με μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: