Θρίλερ μέχρι τέλους για το ΜεΡΑ25 και την επίμαχη έδρα στην Ευρωβουλή

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για τις ευρωεκλογές, με το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη να δείχνει ακόμη, πως κρατάει την έδρα στην ευρωβουλή.

Στο 91,51% της ενσωμάτωσης το πρωί της Τρίτης, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη εμφανίζεται μόλις 0,1% πάνω από το 3% και για την ώρα φαίνεται πως εξασφαλίζει την έδρα την οποία αν κρατήσει θα πάρει η Σοφία Σακοράφα.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να θυμίσουμε εδώ, πως από το βράδυ των ευρωεκλογών, οι ειδικοί της Singular Logic έβλεπαν το κόμμα ΜεΡΑ25 να καταλήγει λίγο κάτω από το όριο του 3%, γεγονός, που του στερεί την είσοδο στην ευρωβουλή.

Στην ΝΔ η έδρα, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις

Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει, πως πιθανότατα θα εκλέξει έναν ακόμη ευρωβουλευτή, ανεβάζοντας τον αριθμό, στους οκτώ.

Την ίδια ώρα εξυφαίνεται και παράλληλο σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει μια έδρα στην κατανομή και να πέφτει στις 5.

Σε αυτή την περίπτωση η έδρα που αυτή την στιγμή λαμβάνει ο Πέτρος Κόκκαλης για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει στην ΝΔ και τον Γιώργο Αμυρά.

Με βάση ωστόσο, την καθοδική πορεία του ΜέΡΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στους 6 ευρωβουλευτές «παίρνοντας» την έδρα από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Προτεινόμενα για εσάς