Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Οφείλουμε να σηκωθούμε, να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι».

Ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθηκε απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η συνεδρίαση, που έγινε στον απόηχο της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και της απόφασης του πρωθυπουργού για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ξεκίνησε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Οφείλουμε να σηκωθούμε να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε αφετηρία το 24% του εκλογικού σώματος που εμπιστεύθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά μπορεί να κερδηθεί», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.
«Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών. Αρκετοί δεν ήρθαν στην κάλπη. Λάβαμε το μήνυμα μιας κόπωσης της κοινωνίας Λάβαμε και το μήνυμα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιους εκπροσωπούμε. Απόδειξη είναι ότι χθες το βράδυ δεν σφυρίξαμε κλέφτικα και αποφάσισα να επισπεύσω τις εκλογές».

Παρακολουθείστε την ομιλία του:

Ειδικά για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες  ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν επέλεξα τελικά να επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε πλήρως την τετραετία αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές, ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία και στα μηνύματα των πολιτών.

Έκανε σύγκριση με το 2014 και την στάση τότε του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι αυτή είναι μια βασική ποιοτική διαφορά δική μας με τους προηγούμενους, μια βασική διαφορά ήθους.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι άλλο είναι το δίλημμα της ευρωπαϊκής κάλπης και άλλο των εθνικών εκλογών. Τώρα όμως τα διλήμματα και οι επιλογές είναι δύο: Είτε θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς τους Βορίδη και Γεωργιάδη είτε θα έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.