Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ έβαλε στο περιθώριο τους φασίστες

Σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για το κόμμα αλλά γενικότερα για την επιστροφή στην κανονικότητα στη χώρα, θεωρούν στην Χαριλάου Τρικούπη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Με το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές κάλπες, το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και ετοιμάζει τη στρατηγική του για την επόμενη εκλογική μάχη.

«Εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις»

«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχθηκε χορηγός της δεξιάς», δήλωσε η κ. Γεννηματά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία που έχει η μετατόπιση της Χρυσής Αυγής από την τρίτη θέση. «Το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα. Εξελίξεις που θα βάλουν οριστικά στο περιθώριο τους φασίστες. Ευχαριστώ τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που έδωσαν σήμερα αυτή τη δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής. Κάθε Ελληνας πολίτης νιώθει ότι καθαρή λύση για τη χώρα είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ηδη από νωρίς το απόγευμα στη Χαριλάου Τρικούπη έφθαναν αισιόδοξα μηνύματα για το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα. Η κ. Γεννηματά έφθασε στο γραφείο της λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και μαζί με συνεργάτες της παρακολούθησε τα τελικά αποτελέσματα.

Δηλώσεις

«Μπήκε φρένο στη Χρυσή Αυγή και απεγκλωβίζονται πολλές δυνάμεις εν όψει των εθνικών εκλογών», τονίζουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ. «Η ήττα είναι στρατηγική», δήλωσε (ΣΚΑΪ) ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, προσθέτοντας: “Τα έπαιξε όλα για όλα. Επαιξε την Ελλάδα στα ζάρια”.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι η ήττα του κ. Τσίπρα είναι συντριπτική. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ουσιαστικά πάνω στο κεντρικό διακύβευμα των εκλογών που το έβαλε ο ίδιος λέγοντας: θα με ψηφίσετε γιατί είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μου», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του 2014 είχε συγκεντρώσει ποσοστό 8,02%. Ωστόσο, στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι παρ’ ότι σε αυτή την αναμέτρηση κατέγραψε αντίστοιχα ποσοστά, η επιτυχία έγκειται στο γεγονός ότι κατάφερε να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο που έδιναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά και ότι η Χρυσή Αυγή έπεσε από την τρίτη θέση.

Οι μεγάλοι χαμένοι