«Καθαρό αποτέλεσμα» προβλέπουν οι αναλυτές, με το κλείσιμο της κάλπης...

Κορυφώνεται η αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς κλείνουν οι κάλπες και ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία, στην οποία διαφαίνεται ότι μετά από τέσσερα χρόνια, υπήρξε υψηλή συμμετοχή.

Το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στις κάλπες σχεδόν έπειτα από τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη φορά που ψήφισαν φαίνεται να αποτέλεσε το κίνητρο για μεγαλύτερη προσέλευση στην εκλογική διαδικασία.

Σχετική εικόνα

Ταυτοχρόνως, οι εκτιμήσεις που γίνονται στα κομματικά επιτελεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ της πολιτικής αλλαγής, καθώς σύμφωνα με όσα διαρρέονται από πηγές που έχουν γνώση των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit poll) το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο και «δεν θα έχει διπλή ανάγνωση» και εκτός εξαιρετικού απροόπτου, η έκβαση της αναμέτρησης θα συνάδει με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, όπως και η σειρά κατάταξης των κομμάτων.
Αντίστοιχες εκτιμήσεις γίνονται και για τις αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, όπως είναι οι κάλπες στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους, όπου επίσης όλα τα στοιχεία συντείνουν ότι θα υπάρξει επιβεβαίωση των προεκλογικών σφυγμομετρήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς