Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας - Σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (Photos & Video)

Περίπου στις 15:30 το μεσημέρι, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, έχοντας συγκαλέσει σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας, του ανωτάτου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα.

tsipras_koumoudourou_main

tsip3

Κατά τη σύσκεψη, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, θα γίνει η αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας, ενώ θα συζητηθούν και τα σενάρια της επόμενης ημέρας, με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν τόσο από τις ευρωεκλογές, όσο και από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

tsip1

H σύσκεψη, όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, ήταν προγραμματισμένη, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00, οπότε ο πρωθυπουργός, μετέβη στο σπίτι του, από όπου θα παρακολουθήσει τα exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα της Singular Logιc, η μετάδοση των οποίων θα ξεκινήσει, με το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00 και θα επιστρέψει εκ νέου στην Κουμουνδούρου, γύρω στις 20:30, ώστε να παρακολουθήσει μαζί με τους συνεργάτες του, τα εκλογικά αποτελέσματα. 

tsip2

 

Ο κ. Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην Κυψέλη, λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί και στις δηλώσεις τους αμέσως μετά, έκανε λόγο για «ημέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

Κατά τις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ημέρα Δημοκρατίας», προσθέτοντας τα ακόλουθα: 
«Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους, τις περιφέρειες και τους εκπροσώπους που θα στείλουν στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι όμως και ώρα και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Είναι ώρα και μέρα ευθύνης να επικυρώσει, να εγκρίνει, να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα μην αφήσει καμία χαραμάδα καμία κερκόπορτα σε κανένα την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανένα είτε εντός είτε εκτός της χώρας. Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου».

Δείτε το Video: