Τσίπρας: «Ευθύνη των πολλών, να μην αφήσουμε καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε κανένα, ώστε να πάρει τα μέτρα πίσω» (Video)

Στο 172o Δημοτικό σχολείο Κυψέλης, ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τις 10:20. Αφού συνομίλησε με τους πολίτες που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στο εκλογικό κέντρο, στη συνέχεια άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Φτάνοντας στο δημοτικό σχολείο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε: «Τώρα μόνο ψηφίζουμε», χωρίς να κάνει περισσότερες δηλώσεις.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο Πρωθουπουργός περίμενε για να ψηφίσει, είχε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία και με έναν μαθητή που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο εκλογικό κέντρο.

Λίγο πριν μπει στο παραβάν τον πλησίασε ο νεαρός, ο οποίος ξαφνιάστηκε όταν είδε μπροστά του τον πρωθυπουργό. «Είστε ο κύριος Τσίπρας;», του λέει ο νεαρός, με τον πρωθυπουργό να του απαντά, με χιούμορ: «Ναι, έχω και ταυτότητα».

Δείτε τη σκηνή στο ακόλουθο Video:

Ο πρωθυπουργός τον ρώτησε την ηλικία του. Όταν ο νεαρός του απάντησε ότι είναι δεκατεσσάρων ετών, ο πρωθυπουργός, χαριτολογώντας, του είπε: «Σε τρία χρόνια θα ψηφίζεις κι εσύ».

Δείτε το Video:

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο είπε:«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα. Είναι μια μέρα δημοκρατίας. Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή. Είναι όμως και μέρα ευθύνης. Είναι μέρα ευθύνης των πολλών, του καθενός και της καθεμίας να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού.

Να επικυρώσει ο καθένας και η καθεμία να εγκρίνει και να προστατεύσει την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να μην αφήσει καμία χαραμάδα, καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε κανέναν την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει.

Σε κανέναν, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας. Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου» είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε τα Video: