Κάλεσμα Μητσοτάκη και σε αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - «Ακροδεξιά η ρητορική "οι πολλοί και η ελίτ"»

«Πρέπει να αφήσουμε το βαθιά διχαστικό το δίλημμα «οι πολλοί και η ελίτ». Σε καμία δημοκρατία δεν υποτάσσεται κανείς σε κανέναν, όλοι υποτασσόμαστε στους νόμους». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα»του Σκάι επανέλαβε ότι  τη ρητορική αυτή την χρησιμοποιεί η ακροδεξιά. Σχολίασε με σκωπτικό ύφος, μάλιστα, ότι «αν θέλουμε οι κυβερνώντες να ασχοληθούν με τους λίγους ας ασχοληθούν με τους μπαχαλάκηδες».

Παράλληλα προχώρησε σε ένα ανοιχτό κάλεσμα για πολιτική συμπόρευση ακόμη και αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.« Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο στην κάλπη και φτάνει μέχρι το ερώτημα πόσο καλά λειτουργεί η Δημοκρατία μας» είπε

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρχει καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ των Ευρωεκλογών δηλώνοντας αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θέλω το βράδυ της 26ης Μαίου να γίνει ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την μεγαλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει» πρόσθεσε και παρατήρησε ότι «πρέπει να γίνει η διαπίστωση ότι όλη η συζήτηση γίνεται για τη διαφορά και όχι για τον νικητη».

«Ζητούσα και ζητάω εκλογές το συντομότερο δυνατόν, θα ήταν ανεύθυνο να το έκανα χωρίς να είμαι έτοιμος για την επόμενη ημέρα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι «λευκή πετσέτα θα πετάξει ο Τσίπρας αν προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά οτι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει το βοήθημα προς τους συνταξιούχους εξηγώντας ότι  αυτό θα γίνει με «μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων που θα προκύψει από την ανάπτυξη και όχι από την υερφορολόγηση».

Υπογράμμισε, δε, ότι τα χρήματα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους «δεν είναι «13η σύνταξη» γιατί θα έπρεπε να δοθούν 2,1 δισ. ευρώ και όχι 800 εκατ. ευρώ» παρατηρόντας ότι «αν μπορούσε να δώσει σε μετρητά την 13η σύνταξη μαζί με το ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα το έκανε».

Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφαλείας ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Νέα Δημοκρατία «η ασφάλεια είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα».

Χαρακτήρισε, δε, «ειδικό πρόβλημα» τον Ρουβίκωνα σημειώνοντας ότι « δυστυχώς έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγεκτες με ευθύνη της κυβέρνησης». «Εδώ κινδυνεύουμε να είμαστε μια εκβιαζόμενη δημοκρατία γιατί οι κινήσεις του Ρουβίκωνα γίνονται για υποστήριξη σε έναν καταδικασμένο σε 11 δολοφονίες τρομοκράτη» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή σημείωσε ότι «θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί ήδη ο φρούραρχος» προσθέτοντας ότι «εφόσον ο Πρόεδρος της Βουλής εποπτεύει τον φρούραρχο έχει μερίδιο ευθύνης».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «η επανασύσταση της ΔΕΛΤΑ μπορεί να γίνει εντός 3 μηνών ενώ χρειαζόμαστε επειγόντως νέα περιπολικά γιατί έχουμε τώρα σαράβαλα. Δεν είναι δύσκολο, υπάρχουν σχέδια ενδεχομένως και με διακρατικές συμφωνίες».

Κατάργηση του ασύλου

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεσή του να καταργήσει άμεσα το το πανεπιστημιακό άσυλο. «Το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος δημόσιος χώρος. Αυτή τη στιγμή το άσυλο είναι άσυλο παραβατικότητας και ανομίας. Οι μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις δεν θέλουν να μπουν σε ένα πανεπιστήμιο μπάχαλο, ούτε και οι καθηγητές έχουν καμία διάθεση να γίνονται τροχονόμοι της παραβατικότητας» σημείωσε.

Σε ειδική ερώτηση για τα μισθολογικά των αστυνομικών ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τα νυχτερινά των αστυνομικών, θα τα δούμε στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Το αντιμετωπίζω με κατανόηση».

Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ  – Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Μιλώντας για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης εξήγηε ότι από το 2020 και σε δύο χρόνια θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% για όλα τα εισοδήματα, διευκρινίζοντας ότι «δενβάζω ταξικό πρόσημο» και ότι «έχουμε ήδη έτοιμο τον αλγόριθμο». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται να καταργηθεί μόνο ο συμπληρωματικός φόρος γιατί δεν θα μπορούσαμε να μειώσουμε καθόλου τον ΕΝΦΙΑ σε όλες τις κατηγορίες».

Για την υγεία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «δεν είναι μόνο νοσοκομεία. Το πρόγραμμά μας δίνει μεγάλο βάρος στον τομέα της πρόληψης» τονίζοντας ότι «χωρίς συζήτηση θα εφαρμόσουμε τον αντικαπνιστικό νόμο». Διευκρίνισε, ακόμα, ότι «δεν σκέφτομαι να καταργήσω την εισφορά υπέρ υγείας και να επαναφέρω το 5ευρω» εξαγγέλοντας ότι τα νοσοκομεία θα διοικούνται από ανθρώπους με εμπειρία στη διοίκηση και δεν θα γίνονται διοικητές αποτυχημένοι βουλευτές».

Για το χώρο του Δημοσίου είπε ότι «θα υπάρχει στοχευμένη πολιτική προσλήψεων και οι προσλήψεις θα γίνουν όπου στο Δημόσιο υπάρχει ανάγκη». «Απολύσεις δεν θα έχουμε, θα υπάρχει αξιολόγηση που δεν έχει τιμωρητικό αλλά βελτιωτικό χαρακτήρα. Θέλω να επιβραβεύσω αυτούς που κάνουν καλά τη δουλειά τους παρά να συνετίσω όσους δεν την κάνουν».

Παράλληλα για άλλη μια φορά εξήγγειλε ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικών σταθμών σημειώνοντας ότι «θα συνεργαστούμε και με τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με ένα κουπόνι 180 ευρώ για 11 μήνες» ενώ «για κάθε γέννηση θα δίνουμε 2.000 ευρώ με κάποια εισοδηματικά κριτήρια που θα αφορά τους πολλούς, τη μεσαία τάξη».

Προτεινόμενα για εσάς