Συνεχίζονται τα «ταξίματα» Τσίπρα - Τι είπε για την κουτσουρεμένη «13η σύνταξη»

«Έχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη» είναι η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στους οργισμένους συνταξιούχους, που άλλα περίμεναν και άλλα είδαν όταν πήγαν στο…ταμείο για την «13 σύνταξη». Οι περισσότεροι μάλιστα κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση τους κορόιδεψε, διότι κανείς δεν τους είχε ενημερώσει ότι ακόμη και το κουτσουρεμένο επίδομα θα φορολογηθεί.

Κατόπιν αυτού, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι προσπάθησε να χαλαρώσει το τεταμένο κλίμα έναντι της κυβέρνησης, τάζοντας αντίστοιχη παροχή τα Χριστούγεννα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλες ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στον News247, δήλωσε ότι αυτό το ενδεχόμενο θα εξεταστεί στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

«Το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης. Είναι κομμάτι του δικού μας σχεδιασμού. Δεν υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι δεν θα ψηφίσουμε τη διατήρηση του αφορολόγητου», σημείωσε.

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

«Προσωπική εκτίμηση τα μέτρα που ανακοινώσαμε και εφαρμόζονται ήδη θα δημιουργήσουν ακόμα καλύτερες προοπτικές», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν είναι παροχές όπως τις ονομάζουν αλλά μέτρα κοινωνικής στήριξης». «Τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορά συντάξεις και μειώσεις φόρων» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας στην ερώτηση για τις κρατήσεις στην 13η σύνταξη ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:  «Εχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη. Ετσι ήταν και πριν την καταργήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».