"Δολοφόνος. Όχι Ρομπέν των Δασών". Η όλο νόημα δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη μία ημέρα μετά την επίθεση υπέρ... Κουφοντίνα

Με μία δήλωση όλο νόημα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα χαρακτήρισε τον Δ. Κουφοντίνα “δολοφόνο και όχι Ρομπέν των Δασών”.

Η δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα -τα ξημερώματα της Τετάρτης- στην οικεία του στους Αμπελόκηπους, δίπλα στην πρεσβεία των Η.Π.Α., όπου η αναρχική οργάνωση προέβη σε βανδαλισμό με μπογιές. Μάλιστα χθες, ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε «παιδαριώδη βανδαλισμό» την επίθεση.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Τζέφρι Πάιατ βρέθηκε στην Πάτρα. Πραγματοποίησε επίσκεψη στην εφημερίδα και είχε συζήτηση με τον εκδότη του ομίλου κ. Θεόδωρο Λουλούδη, τον διευθυντή σύνταξης της «Π» κ. Κωνσταντίνο Μάγνη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, όπου έδειξε πλήρως ενημερωμένος για τα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Ελλάδα. Επιπλέον, είχε επαφές με φορείς της περιοχής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το απόγευμα της Τετάρτης απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας από το ξενοδοχείο Moxy που εγκαινιάστηκε χθες, όπου και φιλοξενήθηκε. 

Αναφορικά με την επίθεση, ο Ρουβίκωνας ανέλαβε με ανάρτηση την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση ενώ ανέφερε πως την πραγματοποίησε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιεί απεργία πείνας επειδή το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου αρνήθηκε να να του χορηγήσει άδεια. 

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, ανέφερε ότι από την ιατρική γνωμάτευση, που δόθηκε στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου έχει επιβαρυνθεί ενώ ο ίδιος αρνείται την αναγκαστική σίτιση, παρά την εισαγγελική εντολή.

Η
εφημερίδα «Πελοπόννησος» φιλοξενεί αύριο τη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη, όπου μιλάει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.