«Θύμιε, φίλε μου...» - Αγκαλιές Τσίπρα με τον Λυμπερόπουλο του ΣΑΤΑ

Τρυφερό «ενσταντανέ» κατέγραψε  ο φωτογραφικός φακός μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του – γνωστού για τις ακραίες δηλώσεις του – προέδρου των οδηγών ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω.

Ο κ. Λυμπερόπουλος από σκληρός νεοδημοκράτης έχει γίνει φανατικός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή για την μεταστροφή του  είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις μοντέρνες πλατφόρμες λειτουργίας των ταξί τύπου BEAT, τις οποίες, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ  παλεύει φανατικά, έχοντας την στήριξη και του αρμοδίου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.

«Η ΝΔ άφησε τις αξίες της»

Σε δηλώσεις του στο One TV μετά τη ζεστή αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα, o Θύμιος Λυμπερόπουλος αυτοπροσδιορίστηκε ως «ο νεοδημοκράτης του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, υπέρ του θεμιτού κέρδους των επιχειρήσεων και όχι του αθέμιτου».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί πήγε στο Αιγάλεω απάντησε ότι το έκανε «γιατί υπάρχουν δύο επιλογές για μένα η ΝΔ του Μητσοτάκη με το διεθνές ταμείο- δυστυχώς για τη ΝΔ που άφησε τις αξίες της- και ο Αλέξης Τσίπρας και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Τεράστια η διαφορά που αν την καταλάβει η ελληνική κοινωνία, ο Τσίπρας θα κάνει πάρτι στις εκλογές και νομίζω σιγά-σιγά το καταλαβαίνει. Το κατάλαβαν οι ταξιτζήδες σε όλη τη χώρα».

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας από το βήμα της ομιλίας του τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, τον προσφώνησε «ο φίλος μου ο Θύμιος».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος απάντησε:

«Αν δω ότι χρειάζεται για να μην βγει ο Μητσοτάκης, για να παρασύρω τον κόσμο, τότε θα το σκεφτώ»…