Μητσοτάκης: «Δεν θέλω να είμαστε άλλη μία κυβέρνηση. Θέλω να είμαστε μία άλλη κυβέρνηση...»

Τη βεβαιότητά του, για ψήφο αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατάς, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι όσα λέει προκύπτουν από το πλαίσιο που έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας «εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου όπως είμαι βέβαιος, πρέπει να πάει στο Ζάππειο να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές σε 4 εβδομάδες» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε αναλύοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, τονίζοντας: «Δεν θέλω να είμαστε άλλη μία κυβέρνηση, θέλω να είμαστε μία άλλη κυβέρνηση».

Έχω δεσμευτεί να αυξήσω το ποσό για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ.

Σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στον τομέα των επιδομάτων ρωτήθηκε στην συνέχεια ο κύριος Μητσοτάκης και ειδικά τι θα κάνει για την λεγόμενη «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο κύριος Τσίπρας.

Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους και να τους πούμε, ότι ο κύριος Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη. Θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών, είπε ο κύριος Μητσοτάκης αρχικά και πρόσθεσε πως αναγνωρίζει απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα πάρει κάποιος που έχει ανάγκη, είναι σημαντικό ποσό.

Το σημαντικό όμως είναι, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, πως αν δεν παράγουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πόρους και τόνισε πως «το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και έχω δεσμευτεί να αυξήσω τους πόρους στο 1 δισ. ευρώ».

Δεν θα ανεχτώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε και πρόσθεσε πως «το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα, αυτό ανακυκλώνει την φτώχεια.

Δεν υποφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, αλλά γι’ αυτούς δεν υπάρχει λέξη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό από την περιοδεία του στην Παιανία, όπου όπως είπε τον πλησίασε ένας συνταξιούχος και του είπε για την σύνταξη Τσίπρα, πως είναι καλοδεχούμενη, αλλά αν τον είχε μπροστά του, θα του έλεγε: «”εύγε” και “φεύγε”»!

Δεσμεύομαι για προσλήψεις και ενίσχυση της αστυνομίας

Σε ερώτηση για την ανομία με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ το θέμα της ασφάλειας.

«Ο Τσίπρας αδιαφορεί για τα ζητήματα αυτά για λόγους που εκείνος γνωρίζει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η ασφάλεια πρέπει να αποκατασταθεί παντού στη χώρα «και αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Εκτίμησε ότι η αστυνομία έχει την υπηρεσιακή ικανότητα αλλά και ότι χρειάζεται ενίσχυση για να το κάνει.

«Δεσμεύομαι ότι όλοι οι αστυνομικοί θα προμηθευτούν εντός 6μηνου νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Εντός 1 έτους θα προχωρήσουμε στην προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών. Δεσμεύομαι ότι θα επαναφέρουμε τάχιστα την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ. Θα προσλάβουμε 1500 νέους αστυνομικούς για τις δύο αυτές ομάδες μαζί με τις προσλήψεις για το κοινωνικό κράτος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «όσοι τα σπάνε σήμερα γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα».

Υποκριτής ο Τσίπρας αν δεν δεχθεί την τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτήθηκε και για την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου εξηγώντας ότι «θα είναι υποκριτής ο Τσίπρας αν δεν κάνει δεκτή την τροπολογία μας».

Επισήμανε ότι «η κατάργηση του αφορολογήτου σημαίνει μείον μια σύνταξη για τους συνταξιούχους» υποσχόμενος ότι αν δεν γίνει δεκτή η τροπολογία της ΝΔ «η επόμενη κυβέρνηση, εμείς, δεν θα εφαρμόσουμε τη μείωση του αφορολογήτου».

Παρά τα κρύα αστεία του, με τον κ. Τσακαλώτο μπορούμε να συζητήσουμε

Με τον κύριο Τσακαλώτο μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών είναι μαρξιστής οικονομολόγος και υπάρχουν θεμελειώδεις διαφορές, αλλά, όπως είπε «κρατάει το επίπεδο εκεί που πρέπει να είναι και έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ, άσχετα αν μερικές φορές τα αστεία του μοιάζει να έχουν βγει από το ψυγείο».

Το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα δεν με αφορά, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε καμία επικοινωνία».

«Το πακέτο μέτρων δεν έχει την σύμφωνη γνώμη όλου του οικονομικού επιτελείου» 

Το πακέτο μέτρων δεν έχει την σύμφωνη γνώμη όλου του οικονομικού επιτελείου , τόνισε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε «πού είναι ο κύριος Χουλιαράκης; Προφανώς δεν εμφανίζεται γιατί διαφωνεί και είμαι σίγουρος ότι μέσα του και ο κύριος Τσακαλώτος διαφωνεί».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, την επομένη των εκλογών κυβέρνηση θα έχουμε σίγουρα, το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία βαριά εκλογική ήττα είναι δικό τους θέμα.