Στα «σπασμένα» της Βουκουρεστίου ο Μητσοτάκης - «Αυτά τέρμα, με κυβέρνηση της ΝΔ»

Επίσκεψη στα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές από την καταδρομική επίθεση 30 κουκουλοφόρων στη Βαλαωρίτου, την Βουκουρεστίου και την Ακαδημίας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τα καταστήματα και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες που του μετέφεραν την οργή τους για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης. «Η ανομία τέρμα» είπαν ορισμένοι από τους πολίτες που συνάντησαν τον κ. Μητσοτάκη.

«Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη πόλη, ο εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας, να είμαστε ομηροι 30 τραμπούκων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για «αδίστακτους τραμπούκους που έρχονται, τα σπάνε και φεύγουν ανενόχλητοι».

Υποσχέθηκε, δε, ότι «αυτό την επόμενη ημέρα θα σταματήσει, η ασφάλεια θα επιστρέψει».

Όπως τόνισε «δεν είναι ζήτημα επιχειρησιακής ικανότητας αλλά ζήτημα πολιτικής βούλησης».

«Τέτοιες εικόνες θα σταματήσουμε να βλέπουμε αν ο λαός μας εμπιστευτεί» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Η επίθεση των κουκουλοφόρων έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ τα καταστήματα ήταν ανοιχτά σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς πέταξαν και τρικάκια με τα οποία υποστήριζαν τη χορήγηση αδείας στον «Λουκά» της «17Ν».

Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας θύμιζαν πεδίο μάχης με την αστυνομία να προχωρά σε 15 προσαγωγές. Οι 12 από τους προσαχθέντες, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τα τρία άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για τη χθεσινή επίθεση, αλλά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται το βούλευμα που θα κρίνει οριστικά εάν θα δοθεί ή όχι η νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα