Βουλή των Ελλήνων: Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια - Παρακολουθείστε Live

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία την Δευτέρα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την αήθη επίθεση του κατά του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου την οποία (σ.σ. πρόταση μομφής) ο ΣΥΡΙΖΑ την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης προς της Κυβέρνηση.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δίνει το έναυσμα.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μετατρέψουν την τριήμερη συζήτηση σε μετωπική σύγκρουση των δύο κομμάτων εξουσίας.

Η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση θα είναι στην ουσία μια πρόβα τζενεράλε (γενική δοκιμή) της προεκλογικής μάχης για τις ευρωεκλογές. Γι’ αυτό οι τόνοι μεταξύ των δύο μονομάχων θα είναι πιο υψηλοί από ποτέ. Γι’ αυτό επίσης και οι δύο αρχηγοί θα επιδιώξουν να χτυπήσει «κόκκινο», περιορίζοντας το χώρο των μικρότερων κομμάτων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία κι αφού θα έχουν προηγηθεί ξανά ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Παρακολουθείστε Live: