Οι κοινές διακοπές Τσίπρα - Πολάκη επισπεύδουν την σύγκρουση - Την Δευτέρα η πρόταση μομφής από τη ΝΔ

Για την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ετοιμάζεται η ΝΔ, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού κατά του ΑΜΕΑ υποψηφίου ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Η υπόθεση αναζωπυρώθηκε από χθες, με τη δημοσίευση στο protothema.gr.  φωτογραφιών από το Ροδάκινο της Κρήτης, όπου Τσίπρας και Πολάκης κάνουν μαζί διακοπές.

Η κοινή εμφάνιση των δύο  ερμηνεύτηκε, ως σαφής πολιτική στήριξη από τον πρωθυπουργό στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με ξεκάθαρο μήνυμα προς την αντιπολίτευση, αλλά και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και βουλευτές του οποίου είχαν επικρίνει την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο «αψύς Σφακιανός», εναντίον του του Στέλιου Κιμπουρόπουλου.
Πρόθεση της ΝΔ είναι να καταθέσει τη πρόταση την ερχόμενη Δευτέρα. με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει διαμηνύσει, πως θα μετατρέψει την διαδικασία σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης συνολικά για την κυβέρνησή του.

Ο κ. Μητσοτάκης σε χθεσινές δηλώσεις του έκανε λόγο για ανεξήγητη συμπεριφορά και για πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με το «δόγμα» Πολάκη.

Τόνισε χαρακτηριστικά (στον ΑΝΤ1) ότι «η κάλυψη την οποία παρέχει ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη είναι μία κάλυψη παντελώς ανεξήγητη. Ο όλος πολιτικός βίος του είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω φασιστικός. Διότι ο φασισμός δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας είναι και στάση ζωής και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει κανείς τους πολιτικούς αντιπάλους του».

Αντιδράσεις

Η βουλευτής του ΚΙΝΛΑ, Εύη Χριστοφιλοπούλο σημείωσε ότι «ο λαός μας λέει σοφά δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Ο κ. Πολάκης είναι το alter ego του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έχει ανάγκη και τους τραμπουκισμούς και τους κουτσαβακισμούς και όλο το μπούλινγκ που έχει κάνει ο κ. Πολάκης πολλάκις».

Αλλά και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης διευκρίνισε ότι «δεν συναντιέμαι με τους κώδικες πολιτικής συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο κ. Πολάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ σαν κομήτης. «Στις τελευταίες εκλογές εμφανίστηκε ο Πολάκης. Καταστρέφει όλη την πολιτική ζωή με τη συμπεριφορά του, με την νοοτροπία του, με αυτές τις άθλιες παρεμβάσεις του. Δεν μπορεί εύκολα ο Τσίπρας να μιμηθεί τον Πολάκη αυτό δεν εμποδίζει να είναι ούλα δόντια», είπε ο κ. Λαφαζάνης.