Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Εργατική Πρωτομαγιά: «Ο αγώνας για την προστασία της εργασίας είναι συνεχής»

«Η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των ΣΣΕ & η επιβολή ποινών σε εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, επουλώνουν τις πληγές των μνημονίων.

Ο αγώνας για την προστασία της εργασίας είναι συνεχής. Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!», έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο Twitter.

 Έφη Αχτσιόγλου: «Στόχος μας να αναδειχθούν οι εργαζόμενοι σε πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας».

«Η 1η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, αγώνα και διεκδίκησης, για την εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρέος του κόσμου της εργασίας είναι να συνεχίσει αυτόν το συλλογικό αγώνα με ενότητα και αποφασιστικότητα. Χρέος της κυβέρνησής μας είναι να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και με τα μέτρα που λαμβάνουμε, να ενισχύουμε τα δικαιώματά τους, να βελτιώνουμε το εισόδημα και τη διαπραγματευτική θέση τους».

Αυτό δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ότι όλη αυτή η προσπάθεια, «η οποία έχει ασφαλώς πολύ δρόμο μπροστά της, επιβεβαιώνει όχι μόνο ότι ο κόσμος της εργασίας είναι το σημείο αναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής μας, αλλά και ότι ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους εργαζόμενους σε πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας».