Light άδειασμα Πολάκη, από τον Ξανθό

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και ερωτώμενος σχετικά με την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο κ. Ξανθός τη χαρακτήρισε ατυχή και αχρείαστη. Αν και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπήκε στην ουσία της δήλωσης Πολάκη που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων, αλλά παρέμεινε στον… επικοινωνιακό αντίκτυπο που είχε στον ΣΥΡΙΖΑ η εν λόγω δήλωση του αναπληρωτή του.

«Ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα», είπε ο Ανδρέας Ξανθός στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για την αήθη επίθεση Πολάκη.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει το γάντι και καλύπτοντας πλήρως τον Παύλο Πολάκη να προαναγγέλλει ότι σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής θα το γυρίσει σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το θέμα Πολάκη έχει κάνει άνω κάτω το Μέγαρο Μαξίμου για τους ίδιους λόγους που ανέφερε και ο Ανδρέας Ξανθός, ενώ η μετατροπή της πρότασης μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης έμοιαζε με μονόδρομος, καθώς το επιτελείο του πρωθυπουργού φοβήθηκε διαρροές μετά και τις οξύτατες αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.