Διευκρινιστικές δηλώσεις Πολάκη για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο - Αυτεπάγγελτη πειθαρχική διαδικασία από τον ΙΣΑ

Να προχωρήσει σε διευκρινιστικές δηλώσεις εξαναγκάστηκε ο Παύλος Πολάκης, μετά το σάλο που προκάλεσε η επίθεσή του κατά του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ και ατόμου με αναπηρία, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, έκανε λόγο για «συνειδητή στοχοποίηση από τον κ. Μητσοτάκη και διαστρέβλωση της αλήθειας».

Υποστήριξε ότι απλά έκανε πολιτική κριτική και έθεσε προς της ΝΔ το ερώτημα αν θεωρεί χάρες τα μέτρα που λαμβάνονται για τα ΑΜΕΑ.

Είπε ότι ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος «οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ΑμεΑ» και πως κάτι τέτοιο δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών.

Άρα το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη ΝΔ και τον κ. Κυμπουρόπουλο, είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι θετικές διαδικασίες και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν τα θεωρούν χάρες που πρέπει να καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής που υπηρετεί και άρση των διακρίσεων για τα ΑμεΑ», τόνισε ο κ. Πολάκης.

Απέφυγε πάντως να ζητήσει συγγνώμη ή να απαντήσει στο πως σχολιάζει τις αποστάσεις και την κριτική του Νίκου Φίλη.

Στο μεσοδιάστημα την αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του ιατρού Παύλου Πολάκη, για δηλώσεις του αναφορικά, με το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Στέλιου Κυμπουρόπουλου, αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου ,στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, «ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία».