Μπακογιάννη: «Το 2015 φτάσαμε πολύ κοντά σε «μεγάλο συνασπισμό» με τον Τσίπρα»

Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος, πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά τη Βαρουφακιάδα», είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, θα το κάνουμε».

Μία αποκάλυψη ιστορικού πια ενδιαφέροντος για τις κρίσιμες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη. μιλώντας στο Αction 24 και στην εκπομπή «Αντιθέσεις».

«Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν, πρώτον, να τον κοροϊδέψει (σ.σ.: τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές, και, δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας ότι «αν δεν είχε πάει σε εκλογές, θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

«Ένα συνολικό πακέτο»

«Θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παρά πέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για τον μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει. Η συζήτηση ήταν ένα συνολικό πακέτο», τόνισε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι θέμα μεγάλου συνασπισμού σήμερα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει: «Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το πρώτο μνημόνιο και γι’ αυτό διαγράφηκα από το κόμμα μου. Έλεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα με τη διαγραφή μου», υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 01:06:52 έως το 01:09:1

Επίσης, κατά μέτωπον επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στα «νέα του στελέχη» Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ραγκούσης ήταν οι διαχειριστές των χρημάτων του ΠΑΣΟΚ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τους διαχειριστές των ταμείων των κομμάτων, ας τους αναζητήσει στα νέα του στελέχη. Να τοι, μπροστά τους είναι!».

Στη συνέχεια, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «πρώτη φορά έβλεπα τον Τσίπρα να μην κοιτά στα μάτια τον συνομιλητή του. Είναι η πρώτη συνέντευξη που τον είδα τόσο πολύ πεσμένο», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, εξηγώντας ότι ο κ. Τσίπρας έδειχνε πολύ προβληματισμένος «από τη γλώσσα του σώματός του».

Εφικτή η αυτοδυναμία για τη ΝΔ

Ερωτηθείσα για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και το αν «βλέπει» αυτοδυναμία της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «είναι εφικτή η αυτοδυναμία. Αλλά ούτως ή άλλως θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συναίνεση και συνεργασία».

Προσέθεσε, δε, ότι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, «ο Κυριάκος θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», καθώς δεν θα ακολουθήσει αυτή τη διχαστική πολιτική που παρατηρείται στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς