«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ»

Οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 2ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου, στο ΣΕΦ.

Πιο αναλυτικά, το Συνέδριο θα αρχίσει το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, με ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Την Κυριακή, από 08:00-14:00, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Το μεσημέρι, στις 13:30, στον χώρο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το πρόγραμμά της θα έχει ως εξής:

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος

Διευθύνει ο μαέστρος Π. Μπαρμπάτης

Τραγουδούν οι: Α.Κορωναίος, Ε.Δάβου, Π.Κοντός

ΟΜΙΛΙΕΣ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

-Frans Timmermans, υποψήφιος του PES για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΤΑΙΝΙΑ

Αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»

Συμμετέχει ο Ηλίας Ανδριόπουλος

Τραγουδά ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο ήλιος

Στο Συνέδριο θα τεθεί από αρκετούς συνέδρους, αλλά και από τον Νίκο Παπανδρέου όπως έχει πει, το θέμα της επαναφοράς του ΚΙΝΑΛ στην ονομασία ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά την οποία θα επικυρώσει το συνέδριο είναι ότι η επιστροφή δεν είναι εφικτή. Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του θα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών – πιθανότατα και των εθνικών – κάτω από το έμβλημα και το όνομα του ΚΙΝΑΛ και δίπλα σ’ αυτά των άλλων συνιστωσών (ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ κτλ.). Όπως ακριβώς είχε γίνει, δηλαδή, με την Ελιά στις προηγούμενες ευρωεκλογές και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις εθνικές εκλογές.

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ», θα είναι το μήνυμα του Συνεδρίου.

Παράλληλα, η δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, καθώς ο ιδρυτής συνεχίζει να αποτελεί το σύμβολο του κόμματος.