Δημοσκόπηση Pulse: Δέκα μονάδες προβάδισμα για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές και ευρωεκλογές

Μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ., τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης και πεντακομματική Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η μέτρηση δείχνει πεντακομματική Βουλή, ενώ οι πολίτες απαντούν ότι κριτήρια για την ψήφο τους θα είναι η οικονομία (ανάπτυξη και φόροι) και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ιδίως στη Β. Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη) το κριτήριο για το μακεδονικό είναι το πρώτο.

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7% αντίστοιχα (7,5% και 6,5%) και το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο). Τα υπόλοιπα  κόμματα στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης δημοσκόπησης): Η Ελληνική Λύση  2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% (1%,1%1%), η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 16,5% (17%).

Στα σημαντικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνεται και πως το 76% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» στην ερώτηση αν θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές.

Μάλιστα, οι προτιθέμενοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δηλώνουν ότι θα πράξουν το ίδιο και στις εθνικές εκλογές σε ποσοστό 88%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές φτάνει το 91%. Το στοιχείο αυτό καταδευκνύει ότι το προβάδισμα της ΝΔ αντανακλά τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, η οικονομική ανάπτυξη και οι φόροι ( σε συνολικό ποσοστό 42%) και η συμφωνία των Πρεσπών (σε ποσοστό 17%) είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες. Ακολουθεί το κριτήριο της πάταξης της διαφθοράς με ποσοστό 10%.

Συντριπτική είναι η υπεροχή της ΝΔ και στην παράσταση νίκης, αφού το 61% των ερωτηθέντων απαντά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έναντι ποσοστού 23% που απαντά ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας μητσοτακης

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 33%.