"Πιστεύω ότι το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, ο πράσινος ήλιος, θα επιστρέψει στο ΚΙΝΑΛ»

“Αν παίρναμε  12-13% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15% αυτό θα έφερνε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Δεν είναι ουτοπία αυτό, στην πολιτική μπορούν να συμβούν μεγάλες ανατροπές. Κανείς δεν ξέρει”.Αυτά είπε ο Νίκος Παπανδρέου, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον Νews 24/7.

Όπως τόνισε, ο πήχης για το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές είναι 11% και πάνω.

 

Κατά τον κ. Παπανδρέου, “ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο λόγο θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ. Οταν λείπει το ΠΑΣΟΚ από τη διακυβέρνηση δεν είναι καλά τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε δύο χρόνια μόνο του τα τελευταία 15 χρόνια και είδαμε τι έγινε”.

Για τις ομοιότητες του Αλ. Τσίπρα με τον Α. Παπανδρέου είπε ότι “οι αξίες, η γνώση και το όραμα δεν αντιγράφονται. Οι κινήσεις των χεριών αντιγράφονται αλλά αυτό δεν αρκεί”.

Κατά τον κ. Παπανδρέου, “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την ανάπτυξη και δεν αγαπά τον ιδιωτικό τομέα. Η επιδοματική πολιτική είναι προεκλογική και θα τελειώσει το 2019. Πρέπει να κατέβουν οι φορολογικοί συντελεστές, αυτό θα φέρει περισσότερα έσοδα. Η απάντηση στο airbnb είναι «να βρεθεί φτηνή στέγη για τους νέους που παίρνουν χαμηλούς μισθούς αλλά και για συνταξιούχους, υπάρχουν χώροι».

«Ξανά εκλογές…»

“Η ΝΔ -σημείωσε- είναι ένα συνονθύλευμα, χωρίς ενιαίο ιδεολογικό στίγμα. Ισχύει πάντα το παλιό μας σύστημα, ότι δεν ξεχνάμε τι είναι η δεξιά. Ταυτιζόμαστε μαζί τους στην εναντίωση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις εκλογές, ας τα βρουν οι δυο μεγάλοι. Αν δεν τα βρουν, εκλογές ξανά, με απλή αναλογική. Η ευθύνη θα ανήκει σε αυτούς”.

Ο  Νίκος Παπανδρέου είπε επίσης ότι “αν το ΚΙΝΑΛ δεν πάρει την τρίτη εντολή, και την πάρει η Χρυσή Αυγή αυτό θα είναι αποτυχία της κυβέρνησης, που με τις πολιτικές της έφερε την έκρηξη της ακροδεξιάς.

Και πρόσθεσε: Νίκος Το θέμα θα τεθεί στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο από μένα. Ας αφήσουμε τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος για να κοιτάξουμε το μέλλον. Μια οικογένεια που τα μέλη της έχουν πλακωθεί το καλοκαίρι θα πάνε όλοι μαζί διακοπές. Ναι, Βενιζέλος και Παπανδρέου μαζί, έτσι πρέπει να γίνει”. Μιλώντας για το Ποτάμι είπε ότι είναι κρίμα που έφυγε από το ΚΙΝΑΛ και ότι “δεν γίνεται να είναι όλοι πρόεδροι.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τους γόνους είπε ότι “το επώνυμο είναι πλεονέκτημα με τα συν και τα πλην του. Πρέπει να αποδείξει κανείς ότι είναι άξιος. Οποιος έχει αναγνωρισιμότητα έχει επίσης πλεονέκτημα. Ετσι είναι η εποχή της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Δεν είναι δίκαιο αλλά έχει αδικίες η ζωή”.

Για τα μνημόνια

Κατά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, “το ΠΑΣΟΚ φορτώθηκε το μνημόνιο και αυτό πλήρωσε. Μετά από τριάντα χρόνια στην εξουσία, έγινε η στραβή. Αν είχαν αφήσει τα τέσσερα χρόνια να κυλήσουν, ίσως θα είχαμε ένα μόνο μνημόνιο. Ευτυχώς δεν γίναμε Βενεζουέλα. Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε ότι δεν γινόταν αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το επικοινωνήσει. Συνεργάστηκαν με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και παριστάνουν τους αριστερούς. Εμείς πληρώσαμε τη συνεργασία με τον ΛΑΟΣ”.

“Ο Αλ. Τσίπρας -συνεχισε- έχει ταλέντο να πείθει τον κόσμο ότι θα κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνει. Με αυτή την έννοια είναι χαρισματικός”.

.”Θέλω -τόνισε- να μείνει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο γιατί θα εκτεθεί με όλα αυτά που έχει υποσχεθεί. Εχουμε μεγάλες δυσκολίες στην οικονομία. Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει θα πρέπει να αναζητήσουμε νέο δάνειο”.

Προέβλεψε, τέλος, ότι το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει δυο με τρεις ευρωβουλευτές.