Αμετανόητος: «Μήπως και η Κέρκυρα είναι στο Αιγαίο»;

Επιμένει να προκαλεί  ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης, μετά τις δηλώσεις του ότι  «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο» και  αποδίδει τις αντιδράσεις σε «πολιτική παράκρουση» και «άγνοια πατριδογνωσίας».

Η δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη έγινε κατά την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΟPEN για τα Ελληνοτουρκικά (!) στην οποία είπε κατά λέξη: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Σε σημερινή ανάρτησή του στο twitter  αφού επιτίθεται σε όσους αντέδρασαν στην πρωτοφανή δήλωσή του αναρωτιέται, δήθεν ειρωνικά, «θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;».

Να σημειωθεί, ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στο… επίκεντρο της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και των αμφισβητήσεων που προβάλλει σε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την επέκταση της Αιγιαλείτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. 

 

H δήλωση Τσιρώνη προκάλεσε οργή και στα social media με κάποιους να επισημαίνουν ότι τη ρητορική Τσιρώνη την είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, άλλους να επισημαίνουν τη χρονική συγκυρία των δηλώσεων του πρώην υπουργού σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι «η Τουρκία έχει δικαιώματα στο ανατολικό Αιγαίο» και ορισμένους να αναρωτιούνται «πόσο μίσος για την Ελλάδα;»