«Άρωμα» τρομοκρατίας»: Επίθεση με χειροβομβίδα στο Ρωσικό προξενείο

Mια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες πλησίασε το κτήριο στις 3:50 τα ξημερώματα. Οι  δύο άγνωστοι, σύμφωνα με τους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας, πέταξαν τη χειροβομβίδα, που πήγε κάτω από το άδειο φυλάκιο. Ακολούθησε μια λάμψη.

Ο λόγος για την επίθεση  με χειροβομβίδα, τα ξημερώματα,  στο ρωσικό προξενείο στην οδό Τζαβέλλα 5 στο Χαλάνδρι.

Λίγο αργότερα  στην οδό Οικονόμου, στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε μια καμμένη μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια η οποία εξετάζεται από τους αστυνομικούς αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ή η Επαναστατική αυτοάμυνα ή η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών.

Τι αναφέρει η πρεσβεία

«Εχθές το βράδυ, δύο άγνωστοι, που οδηγούσαν μηχανή έριξαν εκρηκτικό μηχανισμό στη σκοπιά που βρίσκεται κοντά στη ρωσική πρεσβεία. Μικρές ζημιές έχουν προκληθεί», δηλώνει η πρεσβεία, όπως μεταδίδει το Sputnik, προσθέτοντας πως οι ελληνικές αρχές διερευνούν το περιστατικό.

Για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια μίλησε πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, όσον αφορά στην έκρηξη της χειροβομβίδας στο Ρωσικό Προξενείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει να σχετίζεται με μία καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως -όπως είπε- δεν είναι σε θέση να κάνει περισσότερες δηλώσεις, διότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επίθεση στο ρωσικό προξενείο έχει πολλές ομοιότητες με την επίθεση που είχε γίνει Νοέμβριο του 2016 όταν μέλη της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα πέταξαν χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με αποτελεσμα να τραυματιστεί τότε ο φρουρός.