Ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη στη Βουλή για την «Τροπολογία Κουντουρά»

Στις 15:00, αύριο το μεσημέρι, θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε απόψε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης στην ολομέλεια, και ως εκ τούτου η διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου μετακινείται για αύριο στις 3 το μεσημέρι.

Όπως ενημέρωσε το Σώμα η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η παράταξή της κατέθεσε το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την άρση του ασυμβίβαστου του βουλευτή να θέσει υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές και επί της τροπολογίας για την εκλογική διαδικασία.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, για την μεν πρώτη τροπολογία έκανε λόγο για «τροπολογία Τσίπρα για τις συναλλαγές ενόψει των ευρωεκλογών με διάφορους βουλευτές» ενώ για την δεύτερη μίλησε για το «περίεργο θέμα της κατάτμησης που δεν εξασφαλίζει τους όρους που απαιτούνται για την διαφάνεια και την πλήρως ορθολογική διεξαγωγή της διαδικασίας».

Ταυτοχρόνως, η κ. Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε την πρόταση του κόμματός της για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και ανέφερε ότι η επιπλέον κάλπη που βάζει η κυβέρνηση, είναι σαν να δημιουργείται τρίτος βαθμός αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο αντίκειται στο Σύνταγμα.

Προηγουμένως, και ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης μίλησε για «τροπολογία Κουντουρά», που χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο, και αναφορικώς με την τροπολογία για την εκλογική διαδικασία, ζήτησε από τον κ. Χαρίτση να εξηγήσει ποιοι είναι οι λόγοι που την φέρνει «πέραν των πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης» ενώ με την επιλογή που προκρίνει επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος από το επιπλέον εκλογικό κόστος.