Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Νεολαίας για το κλίμα

Τις κινητοποιήσεις της Ευρωπαϊκής νεολαίας για το κλίμα χαιρέτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 13/3/2019 ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Η παρέμβαση αυτή του  Νότη Μαριά είναι ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς χθες Παρασκευή 15/3/2019 χιλιάδες νέοι σε όλη την Ευρώπη βγήκαν στους δρόμους και με το σύνθημα «δεν υπάρχει πλανήτης Β» ζήτησαν από τους ηγέτες όλου του Κόσμου την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Ανάμεσά τους και χιλιάδες νέες και νέοι που έδωσαν «βροντερό παρών» σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα.

Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Οι νέοι έχουν έρθει πλέον ξανά στο προσκήνιο μια και παλεύουν για το περιβάλλον. Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των νέων σε όλη την Ευρώπη για το περιβάλλον, διότι δείχνουν ένα μήνυμα αποφασιστικό. Οι νέοι που πρέπει να στηριχθούν με το πρόγραμμα «Ορίζων 2020» για τα ερευνητικά ιδρύματα, για την ακαδημαϊκή κοινότητα, για να έχουν ευκαιρίες στην εκπαίδευση, για να μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότερα κονδύλια στην περίφημη πρωτοβουλία για απασχόληση των νέων».

Στην παρέμβαση του ο Νότης Μαριάς έκανε έκκληση για αύξηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την εκπαίδευση και την καινοτομία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να υπάρξει προτεραιότητα στην καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη. Για να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη με θέσεις εργασίας, κι αυτό σημαίνει στήριξη της απασχόλησης των νέων».

Δείτε το σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: