Μαριάς: «STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μόνη λύση το Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών»

 Τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους οι φτωχοποιημένοι από τα Μνημόνια Έλληνες, από την κατάργησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την απαίτηση της ΕΚΤ και του Ντράγκι να ξεπουληθούν στα κοράκια τα κόκκινα δάνεια, αντί πινακίου φακής, επεσήμανε ο Προέδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 13/3/2019.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης Τσίπρα όσο και όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που, όχι μόνο δεν επέλυσαν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, αλλά το άφησαν να διογκωθεί. Υπογράμμισε, δε, την κατάφορη αδικία σε βάρος των Ελλήνων που υπερχρεώθηκαν με τα Μνημόνια για να σώσουν τους δανειστές και τις τράπεζες και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, αφού η κυβέρνηση «ρίχνει τους δανειολήπτες βορά στους τοκογλύφους».

Η μόνη λύση είναι η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών, που θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια στην τιμή της πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια, τόνισε, επαναλαμβάνοντας, για πολλοστή φορά, την πρότασή του για τη δίκαιη και οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

«Βορά στους τοκογλύφους»

Κατά την παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επεσήμανε: «Μιλούμε για τα κόκκινα δάνεια στην Ένωση, τη στιγμή που στην Ελλάδα οι φτωχοποιημένοι από τα Μνημόνια Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια. Παρότι ο Ελληνικός λαός, με την υπερχρέωσή του λόγω Μνημονίων, έσωσε τους ξένους δανειστές, αλλά και τις τράπεζες, παρότι η Ελλάδα χρεώθηκε με 288 δισεκατομμύρια ευρώ, τελικά η τρόικα με επικεφαλής την ΕΚΤ και τον Ντράγκι απαιτούν από τις τράπεζες το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια, αντί πινακίου φακής.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, άφησαν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων να διογκωθεί. Τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα καταργεί την προστασία πρώτης κατοικίας και ρίχνει τους δανειολήπτες βορά στους τοκογλύφους. Μόνη λύση η δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών με κρατική παρέμβαση που θα αγοράσει τα κόκκινα δάνεια στην τιμή πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια, πρόταση που υποβάλαμε εδώ και δύο χρόνια».

Και κατέληξε: «Stop εδώ και τώρα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Αυτό θα πρέπει να είναι το κεντρικό σύνθημα και στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Γιατί για την Ελλάδα υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά